На Закарпатті теж впроваджено облік тимчасово переміщених осіб з окупованих територій України

1 жовтня 2014 року вступили в дію Постанови Кабінету Міністрів України № 509 «Про запровадження обліку осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції» ...

 

...та № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг».

Згідно із 509 Постановою, структурні підрозділи соціального захисту населення у Закарпатській області обліковуватимуть кількість осіб, які переміщуються, та вноситимуть їхні дані до Єдиної інформаційної бази.

Щоб стати на облік, громадянин має подати заяву до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, на підставі якої в цей же день його вносять до бази даних та видають відповідну довідку.

Відповідно до Постанови КМУ № 505, для покриття витрат на проживання, зокрема і на оплату житлово-комунальних послуг, облікованим особам надається щомісячна грошова допомога в розмірі 884 грн. для непрацездатних осіб та 442 грн. – для працездатних.

Загальна сума допомоги на сім’ю складається з суми розмірів допомоги на кожного члена сім’ї, але не може перевищувати 2 400 гривень.

Допомога призначається на термін не більше шести місяців із дня звернення. Для цього Уповноважений представник сім’ї подає до органу соціального захисту населення за фактичним місцем проживання заяву, в якій зазначаються відомості про всіх членів сім‘ї.

До заяви додаються:

  1. копія свідоцтва про одруження (за потреби);
  2. копії свідоцтв про народження дітей (за потреби);
  3. письмова згода довільної форми про виплату грошової допомоги уповноваженому представнику сім’ї від інших членів сім’ї;
  4. згода на обробку персональних даних.

Допомога для працездатних членів сім’ї зменшується в наступні два місяці на 50 %, якщо вони:

  1. не працевлаштувалися протягом двох місяців із дня призначення виплати, зокрема, за сприянням державної служби зайнятості;
  2. перебувають у трудових відносинах із роботодавцями на тимчасово окупованій території України чи в районах проведення АТО, але фактично не працюють.

Якщо і після цього працездатна особа не працевлаштувалася, виплата допомоги припиняється.

 

21 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів