Україні потрібні термінові економічні реформи та нормальна робота парламенту

Парламентська виборча кампанія збігає. Вона мала б підтвердити демократичність нашої держави. Та, на жаль, під видом демократії в Україні розквітли радикалізм та адміністративний ресурс.

 

Вже на початку виборчої кампанії експерти говорили, що в парламент пройдешість партій. З них – п’ять «майданівських» та лише одна опозиційна – «Сильна Україна». Ця політична сила виявилася сильним  конкурентомдля двох полюсів водночас: нинішній владі та владі попередній.

В результаті, вже з перших тижнів кампанії «Сильна Україна» стала мішенню для радикально настроєних «молодиків». Вони організовано нападали на агітаторів партії, відбирали агітаційні матеріали. Людей залякували та подекуди били. УМиколаєві навіть дійшло до викрадення людини. Партія виступала с заявамипро політичнийтиск. Закликала президента гарантувати основи демократії в країні. Але нормальноїреакції так и не було. Владазробила вигляд, що нічого не відбувалося.

Зараз, схоже, проти «Сильної України» активізувалися конкурентивід опозиції. Днями Тігіпко заявив про викид у пресу непідтвердженої інформації про нібито корупційне минуле деяких представників партії.  Він вважає, що це- нова хвиля політичного тиску. 

«Це називається маніпуляціями, – переконаний Тігіпко, – коли недоведені факти намагаються вкинути у засоби масової інформації та цим тиснуть на людей, що підуть на вибори».

Політик звертаєувагу на те, що в звинуваченнях немає жодної конкретики. На його думку, при наявності звинувачень проти конкретних осіб, цюінформацію треба аналізувати. Якщо чітко доведених фактів немає – це тиск на політичну партію. Самому Тігіпко не соромно за жоднулюдину у його списку. 

На думку експертів, брудні технології конкурентів не заважатимуть «Сильній Україні» пройти до парламенту.

«Її шанси набагато вищіза «Опозиційний блок», що є реінкарнацією Партії регіонів та розгорнув потужну кампанію проти «Сильної України», – переконаний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ярослав Ковальчук.

Його висновок ґрунтується на показниках статистики. Всювиборчу кампанію рейтинг партії ріс. Якщона початку виборів«Сильна Україна» за прогнозами просто проходила 5%-йбар’єр, то зараз, на думку Ковальчука, може розраховувати  на 8–10% голосів.

Експерт вважає, що цей результат принесла позиція партії, побудована на темі мирного рішення конфлікту на Донбасіта питанняхекономічного розвиткукраїни.

На думку голови правління Центру прикладних перспективних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, якщо в «Опозиційному блоці» зібралися опортуністи та пристосуванці, то в партії Сергія Тігіпко – представники реформаторського крила колишньої влади. Ті ж Тігіпко та Валерій Хорошковський пішли з уряду Азарова, тому що завжди були прибічниками реформ. Це бувїх протест проти економічної політики попередньої влади. Заразвони намагаються добитися реальних якісних змін. Вони не просто критикують – вони пропонують свої рішення.

«Для «Сильної України» економічні реформи – не пустий звук, а пріоритет діяльності, – переконаний Фесенко. – Партія готова боротися за реформи з опозиції, але при необхідності буде співпрацюватиз діючою владою для їх проведення».

Фесенко звертає увагу на агресивний стиль «Опозиційного блоку», змістякого зводиться до відомої фрази Азарова про те, що у всьому винні «попередники». А от «Сильна Україна» веде себе прагматично та конструктивно.Вона зосереджена на реформах.

 

 

21 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів