Мукачівець допомагав угорським «сутенерам» нелегально провозити людей в Євросоюз (фото, відео)

18 жовтня у м. Ніредьгаза (Угорщина) відбулася прес-конференція представників кримінальної поліції області Саболч-Сатмар-Берег за результатами розслідування злочинної діяльності міжнародної банди, яка займалася торгівлею людьми.

 

Полковник Барнабаш Балог повідомив, що було затримано 14 підозрюваних громадян Угорщини, а тому числі й громадянин України, які діяли спільно. Вперше на слід бандформування вийшли 7 жовтня, коли поліцейський патруль затримав біля угорсько-українського кордону в районі КПП “Захонь-Чоп” десятьох громадян Афганістану (в тому числі чотирьох дітей).

Було здійснено ряд заходів по виявленню злочинної організації, яка займається торгівлею людьми, переправляє з України в Угорщину нелегальних мігрантів. Стало відомо, що банда складається з кількох десятків людей і почала свою діяльність влітку 2014 року. Злочинці діяли максимально обережно. Деякі із них навіть не знали один одного в обличчя. Одні були “постачальниками” живого товару, інші займалися “моніторингом” кордону, а треті переправляли мігрантів – в основному афганців та сирійців. Відповідно кожен отримував свою частку прибутку.

Найперше було затримано шістьох членів угрупування віком від 18 до 44 років, від яких і довідалися про інших. Як стало відомо, бандити мали зброю. Тому було вирішено звернутися по допомогу до антитерористичного загону (ТЕК).

На світанку 15 жовтня було проведено спецоперацію в семи населених пунктах прикордоння, зокрема у селі Лоня, Мандокі та інших. Було затримано ще вісьмох членів угрупування.

Також, спираючись на отриману інформацію, було затримано їхнього спільника – 27-річного закарпатця, якого було заарештовано 17 жовтня на території Угорщини, після перетину ним кордону. Всіх членів організованого злочинного угрупування чекає суд, – повідомляють у поліції Угорщини.

Саме в цей час (17 жовтня) на Закарпатті також було затримано чотирьох незаконних мігрантів з Афганістану та “перевізника”. Прикордонники Чопського загону у рамках оперативно-профілактичних заходів спільно з співробітниками ДАІ зупинили на околиці села Розівка Ужгородського району автомобіль “БМВ” словацької реєстрації.

“У салоні автомобіля правоохоронці виявили 4 громадян Афганістану, які були без документів. Водієм виявився громадянин України – мешканець міста Мукачеве. За словами затриманих, вони мали намір потрапити в Угорщину”, – сказано в повідомленні Держприкордонслужби України. 

Стосовно водія автомобіля складені документи за ознаками вчинення злочину, передбаченого статтею 332 КК україни “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

 

 

mukachevo.net

 

21 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів