Після урядової піар-акції про грошову допомогу переселенці масово «ринули» реєструватися

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про істотне зростання кількості зареєстрованих тимчасово переміщених осіб після того, як уряд вирішив ввести їм виплати.

 

«Ми зараз бачимо тенденцію, що після прийняття відповідного рішення уряду про забезпечення додаткових виплат (переселенцям) відразу йдуть неймовірні темпи зростання реєстрації», – заявив Яценюк під час сьогоднішнього виступу в парламенті, передає « Інтерфакс-Україна ».

Він зазначив, що за три дні минулого тижня зафіксовано зростання кількості зареєстрованих переселенців на 6%. За словами голови уряду, на сьогодні зареєстровано 420 тис. Тимчасово переміщених осіб.

Раніше в Міністерстві соціальної політики України  інформували , що переселенцям із окупованих територій України платитимуть від 442 грн до 884 грн, але не більше, ніж 2,4 тис. грн на сім'ю.  Грошова допомога встановлюється у розмірах, виходячи з 884 грн на непрацездатну особу – це пенсіонери, інваліди, діти, а також 442 гривні для працездатних осіб. Д опомога розрахована максимум на 6 місяців. Передбачено, що вже після 2 місяців з дня звернення, працездатні переселенці мають знайти роботу, а в іншому випадку допомогу буде скорочено вдвічі.

Виплати також не призначатимуть для сімей за трьома критеріями: це наявність житла на території інших, ніж тимчасово окупована територія України, або райони АТО регіонів; якщо сім'я має два, чи більше авто строком експлуатації не більше, ніж 10 років для вітчизняних і 15 років для іноземного виробництва. А також сім'ї, які мають на депозитному рахунку кошти, що перевищують 10 прожиткових мінімумів.

Таким чином, за словами Яценюка, держава виплатить 2 млрд грн впродовж півроку. «Це в тому випадку, якщо кількість переселенців не збільшуватиметься», – додав він.

 

20 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів