До нового парламенту хоче «прорватись» 302 чинних нардепи

302 чинних народних депутати спробують свої сили на позачергових парламентських виборах.   Найбільше їх в "Блоці Петра Порошенка".

 

Такі дані оприлюднила громадянська мережа "ОПОРА".

Загалом участь у цьогорічних парламентських виборах беруть 302 народних депутатів Верховної Ради 7-го скликання.

Найбільше нардепів балотується від "Блоку Петра Порошенка" - 42 кандидати, в списку "Батьківщини" -26 нинішніх депутатів, у списку "Свободи" - 23.

"Типовий портрет кандидата у мажоритарному окрузі виглядає так: особа з вищою освітою (92,17 %), належить до чоловічої статі (87,13 %), має роботу (85,82 %), середнього віку від 36 до 59 років (66,23 %) і безпартійна (64,19 %)",  - зазначив аналітик ОПОРИ Олександр Неберикут.

Він також відзначив тенденцію до збільшення кількості жінок серед кандидатів, яких висунули політичні партії за списками (25,78 %) у порівнянні з попередніми парламентськими виборами.

За дослідженням ОПОРИ, найпомітнішу передвиборчу діяльність серед 52 зареєстрованих в ЦВК партій-суб’єктів виборчого процесу у вересні здійснювали ВО "Батьківщина", "Громадянська позиція" і "Блок Петра Порошенка".

В громадянській мережі зазначають, що агітаційна продукція партій переважно не враховує регіональних особливостей, розробляється централізовано, є однаковою для всіх регіонів.

 

02 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів