Олександр Довгош: «Те, що інші політичні сили тільки декларують, «Народний фронт» вже робить!»

Рішення Арсенія Яценюка йти на вибори окремою політсилою, поза Блоком Порошенка, Олександр Довгош, кандидат у народні депутати по одномандатному округу №68, підтримує. Втім не виключає співпраці партій вже у парламентській коаліції – задля втілення конкретних євроінтеграційних та реформаторських цілей.

 

Балотуватися до Верховної Ради - перший серйозний політичний досвід Олександра Михайловича. На питання, чому саме зараз і чому саме в команді Яценюка,Олександр Довгош прокоментував так:

- Кожна людина, досягнувши певного досвіду в житті, замислюється:  а що я можу зробити не тільки для себе, для своєї родини, але й для своєї країни, як би пафосно це не звучало. Щодня я зустрічаю людей, своїх земляків, які мають певні проблеми і я відчуваю в собі сили щось для них робити, у чомусь допомогти. Особливо зараз – у цей непростий для країни час. Чому саме ця політична сила? Скажу відверто:  я ніколи не був членом будь-якої політичної організації чи руху, хоча з деякими лідерами та діячами був знайомий, спілкувався і, можливо, саме це змінило мій світогляд.  Поступово я набирався певного досвіду.

Країна перебуває у надскладних умовах, але вона ще й отримала чи не останній шанс на зміни і ми не маємо права змарнувати його, аби мати достойне майбутнє. Це дуже відповідальний момент - саме зараз вивести державу на якісно новий рівень.

  • У такому разі що якісно нового можна зробити для вашого округу?

- Проблеми, в регіоні не нові.  Має бути якісно новий підхід до їх вирішення та, звісно, бажання це зробити. Одним з важливих питань є реалізація програми щодо поводження з твердими побутовими відходами на території Ужгородського району та міста Чоп. Маю на меті спершу сприяти залученню близько 6 млн. грн. в контейнерний та транспортний парки. Щоб створити сучасний європейський полігон і запросити іноземних фахівців для розробки, контролю будівництва та експлуатації. А громада, на території якої буде збудоване підприємство, має отримати соціальний пакет. Все це можна зробити за рахунок інвестицій та грантів країн Європи.  Не менш важливим для ужгородців є питання питної води. Цю проблему можна вирішити збудувавши бювети з артезіанською водою, на зразок Києва. За попередніми підрахунками орієнтовна вартість одного бювету складає близько півмільйона гривень, а наше місто потребує хоча б трьох таких.

- Ви маєте великий досвід роботи в інвестиційній сфері. Закарпаття – регіон прикордонний і може претендувати на значні капіталовкладення європейських країн. Яким ви бачите механізм такої співпраці?

- Маю тверде переконання, що створення індустріальних парків – це вірний шлях до розбудови області. В 90-х роках так зробили ряд країн Європи, зокрема, Угорщина, що дозволило стимулювати економіку на конкретних територіях, створити нові робочі місця, особливо в депресивних регіонах. У виборчій програмі «Народного фронту» вагоме місце займає питання розвитку енергетики, зокрема, альтернативного енергопостачання. Ми будемо реалізовувати інвестиційні проекти з впровадження енергоресурсозберігаючих технологій в будинках та на об’єктах комунальної сфери Ужгорода та району. Треба будувати котельні з впровадженням твердопаливних котлів. До прикладу, обсяг інвестування в котельню потужністю 1,25МВт складає 5-6 млн. грн., що дозволить обігрівати приміщення до 10 тис. м. кв. з суттєвою економією в порівнянні з газом. Термін окупності - 4-5 сезонних років.  Це ті питання, які реально вирішити вже найближчім часом.

- Із якими законопроектами, у разі перемоги, ви прийдете у Верховну Раду?

- Перше – це податкова реформа. Зрозуміло, ми не відмовимося від більшості податків, які нині існують, але є сенс скоротити їх з більше як двох десятків, скажімо, до семи-восьми. Для краян дуже важливо збільшити термін перебування на території України автомобілів із закордонною реєстрацією. Ми маємо можливість купувати автомобілі за кордоном, ввозити їх та експлуатувати тут, проте законодавство не дозволяє нам повноцінно використовувати цей механізм. Це першочергові завдання і, безумовно, як член команди Арсенія Петровича, буду підтримувати всі напрацювання та ініціативи, що стосуються як реформування економіки, так і правоохоронної системи та судової. Мені вистачить наполегливості і прагматизму реалізувати усе задумане і професійно та відповідально виконувати обов’язки народного депутата. Нині дуже важливий етап у нашому житті. Час позбутися старих проблем і започаткувати  те, що може в подальшому бути незмінне, але позитивне як для країни в цілому, так  і для місцевих громад зокрема.

- Дякуємо за відверті відповіді. Успіхів у виборчій кампанії.

Розмову вів Володимир Маркович.

 

01 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів