На Закарпатті зафіксували незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення

За незаконний видобуток гравію з Тиси закарпатцям загрожує три роки позбавлення волі

 

Під час прокурорської перевірки встановлено, що у межах водоохоронної зони річки Тиса, поблизу с. Яблунівка Хустського району, всупереч вимогам Кодексу України про надра та Водного кодексу України, громадяни, без відповідного проекту та інших дозвільних документів, за допомогою екскаватора та Камазу здійснювали незаконний забір піщано-гравійної суміші на березі річки Тиса.

За інформацією Хустського міжрайонного прокурора Юрія Беламута: «Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 240 КК України - незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення.  Матеріали кримінального провадження вже передано до СВ Хустського МВ УМВС України у Закарпатській області для проведення досудового розслідування».
 
Довідка:
 
ч.2 ст. 240 КК України - порушення встановлених правил використання надр,  якщо  це створило небезпеку для життя,  здоров'я людей чи довкілля, а також  незаконне видобування    корисних    копалин    загальнодержавного значення - караються штрафом від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або  обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
 
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

16 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів