В’ячеслав Грозний: «Необхідне перезавантаження влади»

Головний тренер «Говерли» В'ячеслав Грозний, який закликав європейців реально допомогти Україні, а не тільки займатися балаканиною, прокоментував свою заяву.

 

— Ви зробили гучну заяву. Які будуть наслідки?

- Мушу сказати, що я не займаюся політикою, а доношу свою думку, - попереджає В'ячеслав Грозний, який тренував раніше в Росії «Спартак» і «Терек». - Як дружив з Романцевим, так і буду дружити. У мене багато друзів у Росії, як, думаю, і у вас в Україні. І те, що відбувається зараз - це ні в якому разі не протистояння російського та українського народу.

- Що це тоді?

- Велика геополітика. І велика інформаційна війна. Просто треба називати речі своїми іменами. Є на Донбасі група людей, яка не зовсім задоволена своїм становищем? Так, напевно. Але і в Росії таких вистачає. У будь-якій країні є незадоволені. Але, вибачте, це внутрішня справа країни.

- Ви спілкуєтеся зараз із друзями в Росії?

- Повторюся: немає протистояння між людьми в Росії, Україні і Білорусії. Україна - не войовнича країна. Але ви б теж захищали свою територію, якби на неї хтось напав. У нас позаблоковий статус. Росія, США і Британія є гарантами нашої безпеки, оскільки+ ми відмовилися від ядерної зброї. І ми розраховували на їх повну підтримку.

Неправильно втручатися в справи інших країн. Я - футбольний тренер. До мене здорово ставилися і в «Спартаку» ...

- ... І в «Тереку», де ви запам'яталися в тому числі виконанням національних танців.

- З великою повагою ставлюся до всіх, з ким працював. І коли ми говоримо про конфлікт, мова не про людей.

- Про кого?

- Про політиків світового рівня, які вирішили, що Україна - розмінна монета. Так не можна. Якщо говорити про футбол, природно він у Росії має економічне підживлення на більш високому рівні, ніж футбол український. У нас менше команд має можливість стабільно фінансуватися. До того ж кількість клубів знизилася - «Таврія» і «Севастополь» не грають.

Повторюю: я - не політик. І нікуди не балотуюся. Я громадянин своєї країни. Так, працював у Чечні. І до мене всі чудово ставилися. І в «Спартаку» теж. І журналісти в Росії.

- Як ви хочете покарати Росію?

- Хочу, щоб у світі був мир. Прибрати агресію та насильство. Люди повинні жити і творити. А якщо це країни-сусіди, повинна бути взаємоповага. У нас ніколи не виникало питання, якою мовою розмовляти. Політиками піднімалася ця тема. Україна ні з ким не воювала. У нас є корупція, яка не дає нормально жити. Це найбільша проблема.

- Що робити?

- Необхідне перезавантаження влади. Вона повинна працювати на народ, а не навпаки. Перед виборами політики красиво говорять, а потім роблять по-іншому. Але на ТБ у нас про це ніхто не боїться говорити. У нас показано, де живе міністр, на що він купив, де взяв гроші. Не думаю, що в Росії таке можливо.

- Як ви думаєте, чим закінчиться ця криза? І чи закінчиться?

- Будь-які військові дії закінчуються. Спочатку настає перемир'я. Просто є принципи, яких треба дотримуватися. Децентралізацію підтримую. Чому, наприклад, Львів, Ужгород чи Запоріжжя не можуть розпоряджатися своїм бюджетом? Вирішувати, будувати дороги або вкладатися в медицину.

Dynamo.kiev.ua

 

16 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів