Валерій Лунченко: «Багато викликів було за період мого перебування на посаді голови облдержадміністрації»

Валерій Лунченко підбив підсумки роботи на посаді голови Закарпатської ОДА

 

«Вчора на З’їзді політичної сили «Народний фронт» було прийнято рішення, що я братиму участь у виборах народних депутатів до Верховної Ради. Це рішення команди Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, частиною якої я є. Я дав свою згоду щодо участі у виборах, що відбудуться у жовтні цього року.

Багато викликів було за період мого перебування на посаді голови облдержадміністрації. Та стабільність, мир та спокій, які панують у Закарпатті – це наше спільне досягнення, влади та мешканців краю.

Серед основних досягнень є:

  • погашення казначейської заборгованості, а це близько 140 млн. грн. Звичайно, тут відіграло роль і порозуміння з керівництвом держави, з Держказначейством України.

    Незважаючи на складну економічну ситуацію, у нашій області сплати до державного та до місцевих бюджетів перевищували 100%.

    - створення індустріальних парків. До реєстру індустріальних парків України було включено індустріальний парк «Соломоново», що дасть змогу залучити інвестицій на сотні мільйонів доларів США. Таких парків має бути більше, результатом буде створення нових робочих місць, розвиток економіки краю.

    - зроблено експертизи та проекти розбудови дорожнього господарства області. На сьогоднішній день черга за Міністерством економіки, очікується рішення Кабміну щодо залучення кредитних коштів на будівництво і реконструкцію доріг в Закарпатській області, а це близько 60 млн. євро.

    - щодо процесу мобілізації на території області – ми змогли відтермінувати другий етап мобілізації, 1200 наших закарпатців не поїхали у зону АТО, також у межах Закарпаття залишився батальйон територіальної оборони.

    - цього року від Кабміну було завдання  - обмежити споживання газу. Наша область єдина, яка виконує завдання у повному обсязі . У регіоні є механізм оптимізації споживання природного газу.

     

На жаль, не все вдалося зробити на посаді голови ОДА, що хотілося – зокрема, викорінити таке явище, як корупцію. Для того, щоб знищити корупцію, у державі потрібно розпочати реформи, європейські реформи у напрямку медицини, освіти, Міністерства оборони, МВС тощо. Саме ці реформи мають бути започатковані у новому парламенті, який буде обрано 26 жовтня, членом якого буду я, як депутат Верховної Ради. Саме для цього я йду у народні депутати, щоб розробляти цей пакет реформ, європейських законопроектів, щоб у нашій державі були європейські стандарти.

Я є членом команди Прем’єр-міністра України «Народний фронт», що йде у парламент виборювати європейське майбутнє нашої держави , приймати європейські закони, проводити реформи. У разі обрання народним депутатом, я продовжуватиму займатися вирішенням проблем Закарпаття, оскільки є патріотом нашого краю», - прокоментував Валерій Лунченко.

 

Прес – центр ОДА

 

 

15 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів