Пусти свиню під стіл, або як співчутливість господаря вилізла йому боком

Тішить той факт, що і в наш, доволі суворий час, є люди, котрі вміють співчувати один одному, підтримувати у скрутних ситуаціях, схильні до благодійності. Водночас прикро, що не всі здатні оцінити таю благородні вчинки і відплачують за них чорною невдячністю.

 

Принаймні так було у селі Зарічево на Перечищині. Тамтешній 23-річний житель, незважаючи на молоді літа, вже має власну сім’ю, влаштував бізнес і користується в односільчан заслуженою повагою та авторитетом. Попри те, що молодий чоловік вважається успішним бізнесменом, він анітрохи не загордився. Довідавшись, що його односільчанка та ровесниця, назвемо її Евеліною, тиняється у пошуках роботи і ледве зводить кінці з кінцями, зарічівець щиро пошкодував молодицю та вирішив їй трохи допомогти. Зокрема, запропонував виконувати певну роботу по господарству за непогану платню. Жінка радо погодилася. Майже щодня вона приходила на подвір’я сільчанина. Спершу робітниця справді добросовісно ставилася до виконання своїх обов’язків.

Кликали її до столу, навіть давали дещо з продуктів додому. Поступово жінці почали повністю довіряти і ставилися до неї, як до родички. Господар каже: нічого лихого за нею ніхто не зауважував, роботою сільчанки всі були задоволені.

А днями сталася неприємна оказія. Молодий власник обійстя зранку вирушав на роботу і коли одягнув на себе піджак, не знайшов у кишені грошей (700 гривень), які ще звечора туди поклав. Збентежений молодик спочатку навіть «грішив на власну забудькуватість, бо вирішив, що це він сам кудись подів гроші.

Потім припустив: можливо, хтось з рідних поцупив їх, Тому налякав домочадців, нібито заявить на них у міліцію. Але ніхто не зізнавався. І тут хтось здогадався, а чи не причетна до цього зникнення згадана робітниця? Жінка саме напередодні чомусь заходила у коридор, де висів піджак. Чоловік, ніяковіючи, спитав про це в Евеліни. Однак жінка стала божитися і плакати, запевняючи, що невинна.

Розлючений господар вирішив таки докопатися до правди, тому заявив про крадіжку у міліцію. Працівники Перечинського РВ УМВС, які прибули за,місце проживання потерпілого, відразу запідозрили у причетності до скоєння злочину згадану сільчанку. Але жінка тільки повторила стражам порядку те, що заявляла господарям оселі.

Тоді досвідчені оперативники вирішили навідатися до місцевої крамниці. У продавця вони довідалися: Евеліна заходила наступного дня після зникнення грошей. Жінка тривалий час обминала магазин, бо тут суттєво заборгувала. А того дня прийшла, аби повернути борг, і накупила чимало продуктів. Якраз «набігало» 700 гривень. Усе ставало на свої місця. Під час наступної розмови з міліціонерами жінка ніяк не могла до ладу пояснити звідки взялися такії гроші. Спершу вигадала, нібито знайшла чийсь гаманець, потім заявила, що цю суму позичила у знайомих, правда в яких, забула, пізніше стала наполягати, що гроші валялися на підлозі в оселі її благодійника. Просто вона не сподівалася, що господарі кинуться їх шукати. Врешті-решт зізналася - сама залізла до чужої кишені, скориставшись довірливістю власників обійстя, і потягнула 700 гривень.

Одним своїм вчинком сільчанка відразу позбулася роботи, поваги і довір’я людей, а головне - нажила собі кримінальних клопотів. Адже за цим фактом розпочато кримінальне провадження, пишуть "Відомості міліції".

Uzhgorod.net.ua

 

 

13 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів