Треба знати, з ким пити, щоб не втратити своє авто

Розваг та веселощів хочеться у будь-якому віці. Але часом дорослі люди забувають, що їм далеко за вісімнадцять, особливо, коли потрапляють у молодіжну компанію. 38-річному жителю одного із сіл Хустського району нещодавно також, мабуть, закортіло пригадати юні роки, бо чоловік подався власним автомобілем марки ВАЗ-2107 у сусідній населений пункт до нічного клубу на дискотеку.

 

Тут познайомився з двома хлопцями віком 18 і 19 років. Юнці швидко знайшли із старшим приятелем спільні теми для обговорення, тим паче, що бесіду поєднували із застіллям. Поблизу диско клубу розташовані альтанки. Саме там компанія частувалася спиртним аж до пізнього вечора.

Тривожне похмілля. Очевидно, випито було чимало. Принаймні цієї кількості вистачило, аби звалити старшого компаньйона з ніг. Чоловіка настільки зморило, що він заснув прямісінько в альтанці на лавці. Отямився глибокої ночі, коли довкола все стихло, а відвідувачі закладу розійшлися.

Знайомі молодики також пішли додому. Сільчанин, за звичкою, став неквапом обмацувати кишені, куди сховав ключі від машини, але їх на місці не було. Від неприємного усвідомлення хміль наче рукою зняло.

Автовласник зірвався на рівні ноги і кинувся шукати свою "сімку" - мав надію, що залишиив ключі всередині. Та де там, машина зникла. Для повної впевненості чоловік оббігав все довкола, однак марно - пошуки не увінчалися успіхом.

Тоді потерпілий став судомно пригадувати подробиці попереднього вечора. Зокрема, згадав усіх, з ким пив і з ким познайомився на дискотеці. Однак, куди подів свій легковик, згадати не міг. Навіть припустив, що приїхав сюди не власним ходом. Ось що горілка з людьми робить!

Коли розвиднілося, навідався до знайомих, з ким відпочивав учора за чаркою. Майже кожен упевнено зауважив, мовляв: бачив, як сільчанин виходив із своєї яскраве-зеленої "сімки", а ключі від авто тримав у кишені. Стало зрозумілим: машину хтось викрав. Чоловік чомусь відразу припустив, що це може бути справа рук тих юнців, з якими він познайомився у клубі. Хоча повністю не був упевнений у правдивості своєї версії, тож вирішив покластися на професіоналів. Зранку потерпілий звернувся до хустських оперативників.

Пошуки зниклого авто. Починалася недільна днина. Більшість сільчан у таку пору вирушає на Службу Божу в храми. Опитати людей у вихідний чи здійснити подворові обходи - доволі дообдематично. Та попри це, заступнику начальника Хустського МВ УМВС майору міліції Іванові Хмарі все ж вдалося поспілкуватися з підозрюваними хлопцями, оглянути їхні обійстя. Та нічого вартого уваги правоохоронець разом зі своїми колегами там не знайшов. Було видно, що приятеі також гучно відгуляли і тількй-но приходять до тями. Хлопці упевнено стверджували, нібито нічого не відають про авто свого нового знайомого.

Міліціонери продовжили пошуки. Невдовзі, після розмови з багатьма сільчанами, стражі порядку отримали цікаву інформацію. Виявляється, молодики орендують тривалий час гараж в одного зі своїх земляків, де влаштували таку собі імпровізовану автомайстерню. Оперативники вирішили перевірити цей гараж. Власник, який здавав хлопцям приміщення в оренду, відразу погодився дати правоохоронцям запасні ключі від замка до вхідних дверей.

А ось і викрадена машина. Розгадка цієї, здавалося б, заплутаної історії крилася за дверима невеличкого гаражного приміщення, де, як з’ясувалося, юні спритники і переховували чужу машину. Власник відразу упізнав свій легковик, хоча крадії обачно почепили на нього інші номерні знаки. Їх зняли з «Мазди», що знаходилася тут на ремонті. Досвідчений оперативник Іван Хмара зауважує: якби потерпілий не відразу розпочав пошуки свого транспортного засобу і звернувся б у міліцію трохи пізніше, то юні автослюсарі до цього часу явно встигли б розібрати поцуплений легковик на запчастини. Тоді навіть примітний яскравий зелений колір не допоміг би справжньому власнику ідентифікувати своє майно.

Слідчі Хустського МВ УМВС розпочали за фактом незаконного заволодіння чужим транспортним засобом кримінальне провадження. Водночас перевіряється причетність злодійкуватого «дуету» до скоєння аналогічних злочинів, адже правоохоронці не виключають, що приятелі вже могли таким чином цупити та «розкурочувати» й інші авто, пишуть "Відомості міліції"

Uzhgorod.net.ua

 

 

13 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів