17 вересня святкуватимуть професійне свято працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій

17-го вересня працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзначають своє професійне свято – День рятівника

 

Дата, 17-те вересня, була обрана не випадково – це день вшанування ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина», яка з давніх-давен вважалася захисницею людей від пожеж та стихійних лих, а також оберегом пожежників-рятувальників.

Перші літописні згадки про чудотворну ікону Божої матері «Неопалима Купина» сягають ще початку 14-го століття, коли її принесли на наші землі ченці з Палестини. Згодом її чисельні копії розійшлися по всій Російській імперії.

Ікона Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина»

Усі вірні Неопалимівської церкви помічали, що у них дуже рідко виникають пожежі, а коли й бувають, то дуже незначні. Цей факт одностайно приписували особливому покровительству ікони.

Помітили й вогнеборці захисну чудотворність «Неопалимої купини». Після того, як особовий склад пожежної охорони взяв участь у панахиді у день цієї ікони, жодного випадку загибелі або травмування пожежних під час надзвичайних ситуацій не було.

Ікона Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина» - є оберегом пожежних та рятувальників.

P.S. Неопалима Купина – в П'ятикнижжі палаючий, але не згоряючий кущ тернини, в якому Бог з'явився Мойсеєві, котрий пас овець у пустелі, поблизу гори Синай. Коли Мойсей підійшов до куща, щоб подивитися, «чому кущ горить вогнем, але не згорає», Бог звернувся до нього з палаючого куща, закликавши вивести народ Ізраїлю з Єгипту в Обітовану землю.

Швидше за все реальним прообразом Неопалимої Купини послужила рослина ясенець білий, який зустрічається на Синайському півострові. Вона виділяє летючу ефірну олію, яка легко запалюється на сонці.

За інформацією Ужгородського МРВ та ДПРЗ-1 У ДСНС у Закарпатській області

 

12 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів