Цар міста Чоп піариться за бюджетні кошти (+відео)

Після довгої перерви нарешті 2 вересня 2014 р. по магазинам та бутікам міста Чопа бів розсповсюджений 1000-ий тираж офиційного безкоштовного видання чопської міськради «Чопський вісник».

 

На його 4-х сторінках було три найважливіші, на погляд міськради, теми: освітянська – про підготовку до навчального року, державницька – проурочистості з нагоди Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України та комунальна – про обговорення проекту рішення «Про встановлення тарифу на водопостачання в м.Чоп».

вісникРозповсюдженням цього тиражу у свій робочій час (йо-йой!) займалися держслужбовці з чопської міськради: начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Сідей В.В. зі своєю підлеглою Косаковською Л.. Після набутого розголосу остання вже, нібито, дременула на лікарняний тією ж датою. Свідущі люди розуміють, що підстави для такої поведінки є.

Знаючи достеменно, що деякі попередні наклади в декілька примірників з інформацією суто «для службового використання» були фальшивками, адже друкувалися у протизаконий спосіб самими ж працівниками міськради десь вдома, активісти ГО «Сила Народного Контролю ― Чоп» не полінувалися получити довідку з Поліграфцентру «Ліра» м.Ужгород. Так, вересневий наклад (800 українською та 200 угорською примірників) був надрукований саме там.

Але вересневий наклад також, як і попередні, не відповідає вимогам ст.32 закону України «Про друковані засоби масової інформації», оскількі в ньому відсутня майже половина ОБОВ’ЯЗКОВИХ вихідних даних. Тобто знов, як і з приводу попередніх випусків, є всі підстави для відкриття нового кримінального провадження.

 Царська цяцянка за бюджетний кошт ( ВІДЕО)

 Царська цяцянка за бюджетний кошт ( ВІДЕО)

Шановна Галина Василївна! Цар ― це лише прізвище, а не білет у VIP-клуб недоторканих. Дотримуйтесь, нарешті, законів України, адже інакше ви ― не влада і місце такій псевдовладі на смітнику історії.

Патріотизм, Галино Василївно, починається не з ваших промов на урочистостях, а з додержання Конституції України та всіх її законів! Запитайте свого чоловіка-прокурора ― він має бути в курсі. Якщо вам не вистачає знань, досвіду, мудрості, йдіть собі геть. Або ж беріть приклад зі своєї заступниці О. Бізілі ― й у АТО, робити бутерброди. Ви ж так жалкуєте, не соромлячисьвідеокамери, що не всі ще чопські журналісти там, під кулями.

Але повернемось до цього портфоліо «досягенень» чопської влади ― «Чопського вісника», майже 80% площі якого займають світлини з засідань та урочистостей. Не зрозуміло, хто і навіщо визначив цей бюлетень, як «інформаційний», адже навіть до тих 20-то процентів нібито «інформіційного наповнення» є запитання. Ні, не до вишиванки, у якій так любить хизуватися на перших шпальтах з будь якого приводу міський голова Цар Г.В. ― були б бюджетні гроші, ― по суті висвітлиних тематик.

Зокрема, освітянські проблеми звелися до банальної статистики та зауваженнь міського голови, що, мовляв, «зараз важкі часи», тому «через військові дії на сході країни та важку економічну ситуацію в державі доведеться переходити на режим жорсткої економії». Про яку саме економію йдеться, економію чого саме, не зрозуміло. І взагалі, коли це для чопських шкіл були «легкі часи»?

вісник3Про наслідки економії на шкільних проблемах активісти ГО «СНК-Чоп» знають не з чуток – зі звернень до нас батьків (зокрема із ЗОШ №1) з приводу поборів на ремонти класів, шкільну форму, щоденники та інші дрібниці, на яких дехто непогано заробляє. Тобто і війни ще не було, а батькам чопських школярів ці «важкі часи» відомі вже давно. І все би нічого, якби такі побори в окремих випадках не переростали в справжній «рекет» з ознаками довготривалого психологічсного насильства над дітьми з боку деяких «педагогів».

Такі непоодинокі факти у нас є. Мабуть, будуть ще, якщо освітянське та шкільне керівництво не втрутится. ГО «СНК – Чоп» вже виступило з таким попередженням про неправомірність втручання, зокрема класних керівників, у діяльність батьківських шкільних та класних комітетів.

Стосовно оголошеної «економії» ГО «СНК – Чоп» порадив би чопській міськії раді не меньш «жорстоко зекономити» на власному штаті, адже майже 80 штатних одиниць на 9 тис. населення – це, мяко кажучи, занадто. Зекономлені таким чином кошти стали би у нагоді шкільним закладам нашого міста.

З висвітленням теми Дня Державного Прапору та Дня Незалежності України, в цілому, нібито, все зрозуміло. Крім процитованих у випуску слів міського голови про війну: «…Нам завжди здавалося, що найгірші часи ми вже пройшли і от-от заживем…». Але «нам» – це кому?

Адже судячи з декларацій про доходи Цар Галини Васильївни її доходи за 2013 рік складали майже 11000 гривень на місяць, а секретаря Фелдий Оксани Петрівни – приблизно 22000 гривень. Тобто, судячи з висловлювань Цар Г.В., для повного щастя їм таких зарплат замало і доходи окремих держслубовців чопської міськради свідчать про «найгірші часи» для цих бідненьких овечок.

І стосовно війни…. Давайте усвідомлювати, що Україну до неї довела тотальна корупція ― це не лише хабарі. Всі 23 роки своєї нібито незалежності Україна не була такою, тому що жоден пересічний громадянин не міг бути не залежним від свавілля влади: чиновників, судів, прокурорів, міліції. Так триває і досі. А коли народ у державі не може бути не залежним від свавільної трактовки закону чинушами, то й незалежність держави – міф для лохів. Лише наведення ладу у владних коридорах місцевих рад силами територіальних громад може стати ПОЧАТКОМ справжньої незалежності нашої держави. Незалежність не може прийти згори! І сьогодення свідчить нам у цьому.

А ось перший заступник чопського міського голови Ольга Бізіля, схоже, вирішила не чекати, поки її поженуть з міськради і недавно інтернет-виданняmukachevo.net розповсюдило новину, що «У вівторок, 26 серпня, друзі та колеги прийшли до будівлі Берегівського військкомату провести в зону АТО депутата міськради Ольгу Бізілю, а нині добровольця 128-ї окремої механізованої бригади».

Цю новину відразу підхопили і інші інтернет-видання: фото та інтервью із героїнею сюжету. Але якщо ми бачимо Бізілю О. в чопській міськраді вже і після 26-го серпня та й понині, то не зрозуміло, що це: брудний піар для штурму крісла в ОДА (адже у ВР йде сам «опуко»), помилка начальника Берегівського ОМВК, помилка мукачівського інтернет-видання.

Звісно, що помилки бувають і навмисні. Для пробалогівських сайтів це нормально. Якось така собі «помилка» сталося з тим же сайтом Балог 13 січня 2014 року: «Як стало відомо Мукачево.net, сьогодні, 13 січня, під час виконання службових повноважень було здійснено напад на заступника міського голови міста Чоп Ольгу Бізілю.» І так само деякі інтернет-видання підхопили цю дурню.

До речі, «напав» тоді на неї відомий «негідник» журналіст Наталевіч В. Розуміючи, що тоді інформація набула розголосу з подачі самої О. Бізілі (адже при цих подіях нікого з вказаного видання не було) і нарешті завдяки відео все виявилось повною брехнею, проведемо уявні паралелі з інформацією про участь О. Бізілі у АТО… Звичайно, ми би хотіли отримати роз’яснень від неї самої, але, як нам повідомив з чопської міськради начальник відділу з питань мобілізаційної і оборонної роботи Сігайов В. Д, на жаль, вона у короткостроковій відпустці з сімейних, нібито, обставин.

Накінець, остання тема «Чопського вісника» ― про громадське обговорення тарифу на водопостачання. Склалося враження, що весь тираж «Чопського вісника» був надрукований задля публічного «реваншу» чопської міськради після низки прочуханів. Зокрема, через подання Антимонопольним комітетом та ужгородською міжрайонною прокуратурою своїх вимог щодо приведення попереднього тарифу на водопостачання (1,78 грн/куб.) у відповідність до законодавства. А стосовно судової тяганини, то до цього вже призвело суто вперте, м’яко кажучи, небажання Цар Г.В. працювати по закону. Ба ― та дружина прокурора ж!

Загалом, вся замітка про «обговорення» тарифу присвячена негідникам-активістам Наталевічу В. та Ступак Л., які насправді усіляко висвітлювали та врешті решт довели корупційну складову даного тарифу в розмірі 0,50 грн/куб., що припадала на «зарплати» бригаді «мертвих душ» з 5-ти чоловік. За 6 років дії попереднього тарифу переплата населення за каламутне водопостачання може скласти до 800 тис.гривень!

Незважаючі на те, що тариф мав схуднути на ці 0,50 грн/куб, він безпідставно зріс ще на 0,32 грн/куб і склав 2,10 грн/куб. Адже міський голова Цар Г.В. вважає, що достатньою підставою щодо нового тарифу є висновок Державної інспекції України з контролю за цінами, висновки профільних комітетів чопської міськради та, нібито, саме формальне «обговорення» ― без протоколу та без головуючого. До речі, попередній тариф на водопостачання також мав висновок Державної інспекції України з контролю за цінами і де він тепер, га?

Цар Г.В., мабуть, вважає, що поданим в міскраду Зверненням громадян з аргументованими зауваженнями (запереченнями) стосовно розрахунку нового тарифу на водопостачання із підписами майже 300 мешканців м.Чоп можна знехтувати та надіслала чергову відписку. А депутати партії Єдиний Центр Дохняк І. та Фомічов М., перебуваючи 7 липня 2014 р. на добрячому підпитку, так обурилися з приводу особисто їм вручених копій Звернення з підписами своїх виборців, що навіть затіяли бійку з активістами ГО «СНК-Чоп» прямо у коридорі міськради. Внаслідок чого проти нападників відкрито кримінальне провадження. Свиня все собі болото знайде….

А ще у вересневому випуску «Чопського вісника» влада чомусь сором’язливо обійшла той факт, що з 1 вересня вступив в дію новий тариф на водопостачання, адже він був затверджений ще 7 серпня 2014 р.. Це, мабуть, щоб не бруднити такі святкові «рожеві кольори» вересневого випуску – випуску про жодні здобутки. А зайві намагання влади принизити заміткою опонентів потрібні їй, щоб стала помітною «жорстока боротьба» чопської влади «зі злом», бо насправді ― з вітряками.

Нещасна та влада, що йде проти інтересів свого народу. …

Слава Україні!

ГО «Сила Народного Контролю ― Чоп»

Інформує- Трибуна

 

06 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів