В УжНУ трощать студентські аудиторії

Новини про Ужгородський національний університет щоразу невтішні.

 

Минулого тижня прокуратура виявила в УжНУ ряд порушень, зокрема невиплату випускникам із числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування  одноразової грошової допомоги при працевлаштуванні у розмірі 6 прожиткових мінімумів, що дорівнює 7308 грн. Зараз читаємо про перехід автономного за новим законом УжНУ на шестиденку. З 1 грудня 2014-го до 13 березня 2015 року університет буде на замку, на затяжних канікулах. Скільки взагалі протягне ще УжНУ з керманичами від "Єдиного Центру" Віктора Балоги?

Замість оновлення в університеті бачимо занепад. Скориставшись літніми канікулами і відсутністю студентів, ректор Володимир Смоланка та "мініректор" Олександр Сливка ліквідували дві студентські аудиторії на першому поверсі історичного факультету. Там, де читалися лекції, тепер за кошти, невиплачені сиротам, встановлені перегородки для адміністративних приміщень, хоча таких в УжНУ аж ніяк не бракує, на відміну від студентських аудиторій. Та що там студенти! Пріоритет номер один для ректора - влаштування апартаментів нового головного бухгалтера - 25-річної дівчини.

Принципово команда Смоланки не підключає автономне опалення на історичному, бо начебто грошей нема. Але ж на нові бухгалтерські кабінети та їх обігрів є! За новим законом про вищу освіту університети отримали найширшу автономію. Що ж це автономний ректор Смоланка не годен провести автономне опалення для студентів? Всі блага лише для своїх най-най-найближчих підлеглих, що з грошима діло мають. Німим свідком безголівʼя і безсилля Смоланки є розрита канава до будівлі, де він на ортопедичному навороченому кріслі за начальницьким столом возсідає. Там справа за малим - заплатити газовикам і підключити ефективний котел, що давно встановлений. Так ні. Вже й котел якийсь не такий, і документи на нього пропали. Нащо тратитися на тепло для якихось там студентів. Перетерплять. Скільки тої зими! Не випадково ту канаву назвали в честь Володимира Смоланки.

Зараз під наглядом Сливки пробують забрати в історичного факультету весь поверх, де, знищивши ще з пʼять аудиторій, планують перемістити з насиджених місць когось з адмінапарату університету. А студентам куди? На вулицю, на Майдан.

Студентам пропонують перечекати зиму на лавочках у парку святої Тетяни, де скоро завадять її скульптурку за дармові кошти. Ну що ж тепер робити студентам заради економії енергоресурсів для автономно-безкарного ректора Смоланки та його "мініректора" Сливки? Зараз український Донбас відвойовують також випускники і студенти історичного факультету. Їх там нині загалом майже взвод. Коли вони повернуться, то з тими тиловими мародерами смоланками і сливками панькатися не стануть. Колектив факультету готовий до спротиву. Університет створений для студентів, а не для злодійкуватих кабінетних щурів, що трощать студентські аудиторії.

Михайло Молнар

 

01 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів