Наступне подорожчання долара — до 18 гривень?

Долар зростатиме, доки уряд не запровадить реальних реформ. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів економіст Олександр Кірш.

 

"Зараз курс долара це термометр. І боротися треба не з термометром, а з хворобою. Економіка зараз майже не працює, тому росте валюта. Щоб зупинити ріст долара потрібні реформи. В першу чергу міняти систему оподаткування, спрощувати його. Стимулювати експортерів, щоб було вигідно експортувати, а не забирати в них всю валюту. Треба наситити ринок грішми, бо поки їх нема попиту. В нас через курс тримають гроші в банках, як ніби іфляція через попит. Насправді, інфляція не через попит, а через те, що виробництво стоїть, не вміємо дешево робити. Кредити в банках дають під дуже високі відсотки, через це немає виробництва. Курс утримують штучно, тому коли вже не можуть втримати відпускають і валюта зростає в півтора рази. Наступне подорожчання до 18 гривень", - пояснив експерт.

Ще одна причина росту валюти — війна на сході, яку не збираються припиняти.

"Зараз треба діяти радикально: вводити реформи з боку уряду, вживати адміністративне втручання нацбанку, - пояснює економіст Борис Кушнірук. - Але уряд боїться реформ, чекає доки вирішиться все якось само собою і при цьому друкує гроші, ясно що інфляція буде величезна. Із кожним днем ситуація з валютою буде погіршуватись. Скільки буде коштувати долар боюся навіть прогнозувати".

 

28 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів