Керівництво УжНУ разом зі співробітниками вишу обговорювали питання щодо організації навчального процесу

28 серпня у великій залі ректорату УжНУ ректор Володимир Смоланка зустрівся зі співробітниками та студентами університету. Темою для обговорення стали організаційні питання щодо навчального процесу та опалення корпусів вишу.

 

Під час свого виступу Володимир Іванович зачитав рекомендацію, яка надійшла з Міністерства освіти і науки в якій, зокрема, йшлося про внесення змін до графіку навчального процесу денної форми навчання, передбачивши, зокрема, до кінця осіннього семестру 2014-2015 навчального року ущільнити розклад навчальних занять за рахунок проведення додаткових занять. Частково переходити на шестиденний робочий тиждень, а також збільшити до 4-х тижнів тривалість зимових канікул. 

Влодимир Смоланка запропонував колегам та студентам для обговорення два варіанти: п’ятиденне навчання з ущільненим графіком або шестиденне навчання з умовою, аби закінчити навчання до 1 грудня і одразу провести зимову сесію.

Ректорат пропонує затвердити тимчасовий розклад занять з 1 по 14 вересня з п’ятиденним робочим тижнем по чотири пари в день. Надалі є пропозиції працювати з ущільненим графіком, але зменшити тривалість однієї пари до 80 хвилин з п’ятихвилинною перервою.

Співробітники університету схиляються до першого варіанту, але були й прохання взяти до уваги молодих викладачів в яких є діти, адже при шестиденному робочому дні їх просто ні на кого буде залишити, бо садочки будуть працювати в п’ятиденному режимі.

Також деякі декани підтримали запропонований ректоратом новий розклад дзвінків, а дехто і критикував, адже багато викладачів та студентів із різних факультетів не встигатиму добиратися в інші корпуси по місту через маленькі перерви, зокрема, медичний факультет, пари в якого проходять майже в усіх лікарнях міста. Тому є пропозиція переглянути розклад.

Остаточне рішення вчена рада прийме на засіданні, яке відбудеться в кінці наступного тижня.

Ярміла Гармасій, Uzhgorod.net.ua

 

28 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів