Військком Закарпаття: Після засідання РНБО в Україні може бути введений воєнний стан

Військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату Іван Васильцюн не виключає, що сьогодні в Україні може бути введений воєнний стан.

 

Про це Іван Васильцюн розповів в ексклюзивному коментарі для Голосу Карпат. На запитання про можливий результат сьогоднішнього засідання РНБО, скликаного президентом Порошенком, полковник відповів:

    «Я думаю, що на території України буде оголошено воєнний стан. Це вже не антитерористична операція. Це не робота сепаратистів. Це пряме військове вторгнення і в повітрі, і на землі», — заявив військовий комісар.

Робити прогнози стосовно повної військової мобілізації, яка може послідувати за оголошенням військового стану, полковник Васильцюн відмовився. Він відмітив, що спершу потрібно дочекатися самого засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому, власне, і може бути прийняте подібне рішення.

Як відомо, воєнний стан передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози та забезпечення національної безпеки, а також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко заявив про пряме військове вторгнення військ Російської Федерації на території України. Очільник держави скасував свій візит до Туреччини та скликав термінове засідання РНБО.

Голос Карпат

 

28 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів