На Закарпатті спрощено процедуру припинення діяльності фізичних осіб-підприємців

З 7 липня 2014 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців за заявницьким принципом».

 

Змінами передбачається, що припинення підприємницької діяльності ФОП здійснюватиметься негайно після отримання державним реєстратором від фізичної особи відповідної заяви (у формі реєстраційної картки), без права контролюючих органів перешкоджати процедурі закриття.

Відповідно до положень зазначеного Закону, скасовано вимоги до фізичної особи-підприємця при припинені підприємницької діяльності, щодо надання будь-яких довідок від контролюючих органів, вимог проходження певних перевірок, надання звітності, документів і т.п. Подібні вимоги не можуть перешкоджати реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем.

Також Законом внесено відповідні зміни до Цивільного та Господарського кодексів України, до законів України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», та «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне, соціальне страхування».

 

28 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів