На Закарпатті відбувся перший етап чемпіонату України з мотоциклетного кросу та кубка МАЦЄД (ФОТО)

За підтримки обласної влади та особисто Валерія Лунченка на Великоберезнянщині відбувся перший етап чемпіонату України з мотоциклетного кросу та кубка МАЦЄД. Захід був присвячений Дню Незалежності України. В змаганнях взяли участь більше 50-ти учасників з усієї України, а також спортсмени зі Словаччини та Чехії.

 

Це вже 30-ті традиційні міжобласні змагання, які започатковані ще у 1984 році. До участі в змаганнях допускалися  спортсмени команд, а також приватні особи, які мають спортивний розряд з мотоциклетного спорту та ліцензію ФМСУ, зарубіжні спортсмени з національною ліцензією. Вік спортсменів, що брали  участь у змаганнях на мотоциклах класу 500 см3 16-51 рік. У класі мотоциклів 50 см3 для обласного заліку допускалися мотоцикли будь-якої модифікації та спортсмени віком до 10 років. Загалом, цьогоріч спортивні змагання відзначилися надзвичайною складністю, зумовленою погодніми умовами. Разом з тим, захід видався надзвичайно видовищним та захопливим. У класі оупен та аматор, до прикладу, мінявся лідер на кожному крузі, що тримало у тонусі, як спортсменів, так і глядачів.

Відтак, перемогу здобули у класі оупен – Андрій Кричфалушій, у класі 125 – Артем Мартиненко, у класі аматор – Володимир Кричфалушій, у класі 85куб.см. – Ярослав Куніна, у класі 65 куб.см. – Едвард Ерделі, у класі 50 куб.см. – Василь Курош, у класі ветерани 50 р. – Іван Віраг, у класі ветеран за 50р. – Володимир Завадський. У чемпіонаті України серед областей перемогу здобули такі області: перше місце  - Волинська область, друге – Київська область та третє місце – Закарпатська область. У тридцятому традиційному міжобласному мотокросі у надзвичайно важкій боротьбі лідерами стали такі команди: перше місце – команда «Хуст-екстрим», друге місце команда Великий Березний, третє місце –мото-авто клуб «Іршава».

 Переможців  та призерів обласних та клубних команд нагородили  дипломами відповідних ступенів та кубками. Переможців та призерів в особистому заліку нагородили  медалями і грамотами відповідних ступенів та грошовими преміями.

Закарпаття є лідером серед регіонів України з проведення масштабних змагань з мотоспорту. Як зазначив майстер спорту України, чемпіон України, член збірної команди України, призер кубку центральних Європейських держав Андрій Кричфалушій: «Займатися мотоциклетним кросом не просто, адже це дорогий вид спорту, тому подібні змагання потребують чималі витрати. Але ми маємо підтримку обласної влади та Благодійного Фонду «Ваше майбутнє», що очолює Валерій Лунченко та Мирослав Білецький , завдяки чому вдається проводити змагання на високому рівні».

 

26 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів