Реконструкція стадіону «Автомобіліст» - під пильним контролем влади Ужгорода та меценатів (ФОТО)

На днях в Ужгороді відбулася презентація реконструкції стадіону «Автомобіліст». Наочно переконатися, яку роботу вже зроблено та в якому стані наразі є стадіон, прийшли в. о. міського голови Віктор Щадей, міський депутат та відомий меценат Богдан Андріїв, голова Федерації футболу м.Ужгород Віктор Качур та перший заступник голови Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран, які також долучаються до фінансування в цей проект.

 

На стадіоні планується збудувати майданчик зі штучним покриттям, тренажерний майданчик, дитячий майданчик, бігову доріжку, трибуну та повністю оновити футбольне поле, встановити систему поливу.

Як розповів Віктор Качур, голова Федерації футболу м.Ужгород, наразі пророблена досить таки суттєва робота. «Зокрема, встановлено 220 метрів стаціонарної огорожі, пробурено свердловину на глибину 44 метри, яка буде забезпечувати весь стадіон водою, а саме: полив поля, душ тощо. Зараз же робітники перейшли безпосередньо до реконструкції самого поля, адже земляні роботи завершити було найважче. Першими встановлюватимуться дренажна та поливна системи».

Крім того на полі, згідно попереднього проекту, передбачено встановлення дитячого майданчика. Його вже частково проплатили, тож до 20 вересня, об'єкт буде зроблений. Передбачене і створення тренажерного майданчика, який функціюватиме увесь рік, а а також баскетбольного поля, де гратимуть всі охочі. Останній матиме стандартний розмір 15x28 і там зможуть грати ще і футбол та волейбол.

Як зауважив в.о. мера Віктор Щадей, для вуличних команд цього має бути достатньо. Ще заплановано встановлення стаціонарних трибун на 1000 місць. Але наразі з цим виникли певні проблеми. Адже за час пустки з обох боків стадіону були прокладені газові труби середнього тиску. Тож зараз проект споруд відправили до «Закарпатгазу» на перевірку. Саме там мають вирішити, чи буде він безпечним. Саме тому головний проект і є попереднім, Його узгодять лише по отриманню висновку із зазначеної вище структури.

 

Всі будівельні роботи «Автомобіліста» проводяться за рахунок закарпатських меценатів, які облаштовують стадіон за власні кошти, адже у бюджеті міста на стадіон не передбачено ні копійки. Орієнтовний кошторис робіт - більше 3 мільйонів гривень.

 

 Разом з тим, як запевнив міський депутат та меценат Богдан Андріїв, проект є повністю соціальним і стадіон від міста не заберуть. За його словами, на основі закону про державно-приватне партнерство буде укладено угоду про співпрацю з ДЮСШ.

 

«Реконструкція стадіону на етапі демонтованості дерев, які знаходяться в аварійному стані, а також проведено очистку території, встановлено понад 200 метрів огорожі та зроблено свердловину. Наразі ведуться роботи до будівництва самого газону та системи поливу. Це все робиться за мої та ще кількох меценатів коштів. Із забудовниками  прилеглої новобудови в нас укладена мирова угода, що вони частково допоможуть у зведені спортивних майданчиків поблизу стадіону «Автомобіліст». Адже зрозуміло, що зараз демонтувати ці будинки і повернути стадіону його законні метри - неможливо.  А так навіть майбутні жителі цієї новобудови зможуть гуляти зі своїми дітками на спортплощадці», - розповів Богдан Андріїв. 

 

Головним призначенням «Автомобіліста», за словами першого заступника голови Федерації футболу Закарпаття Івана Дурана, стане тренування місцевої команди. «Адже Ужгород, як і Мукачеве та Берегове, не мають місцевих команд. Саме тому ужгородські футболісти вимушені грати за ФК «Середнє». Одна з причин цього - відсутність місця для гри».

Окрім того на «Автомобілісті» тренуватимуться дітлахи з місцевої ДЮСШ, люди з околиць, гратимуться та займатимуться спортом місцеві діти.

В.о. мера Віктор Щадей, додав, що у останні роки через занедбаний стан виникла можливість втрати стадіону. У Новому районі, де проживає 20 тисяч людей, але зовсім нема спортивних споруд, такий об'єкт був вкрай необхідним. Особливо зручно буде бігати на стадіоні, адже там з'явиться справжня бігова доріжка.

За такий значний фінансовий вклад людей, яким не байдужа занедбана власність міста,  в. о. міського голови Віктор Щадей висловив щиру подяку. «Дякую людям, які готові вкладати свої власні кошти в спорт. В наш час це рідкість. Також подяка голові Федерації футболу Ужгорода Віктору Качуру, який особисто координує всі роботи. Останні кілька років стадіон перебуває у занедбаному стані і до нього вже підбирались різні забудовники. Завдяки небайдужим людям, які розвивають спорт в Ужгороді, ми зараз рятуємо стадіон і вже незабаром мешканці навколишніх мікрорайонів зможуть вільно займатись спортом на оновленому «Автомобілісті».

         Також Віктор Щадей зауважив, що наразі юристи працюють над таким механізмом, який би дозволив убезпечити стадіон від будь-яких подальших впливів, зокрема, земельних дерибанів.

Як зазначає Заголовок.com, за неофіційними даними від стадіону відібрали аж 12 соток землі. Власне і увагу на нього звернули через те, що виникла загроза забудови. До прикладу одне із сусідніх будівництв «відкусило» від «Автомобіліста» 1,2 метра, на яких зараз вже побудовані квартири. За словами Віктора Качура відповідні скарги вже розіслані судам та іншим органам, але відповіді на них поки не було. «Аби ж не стало гірше стадіон по факту відгородили стіною. От і вийшло, що з одного боку він впирається прямо у людські балкони».

Тож влада Ужгорода та містяни дуже вдячні меценатам за відродження стадіону «Автомобіліст», який незабаром «розкошуватиме» сучасними тренажерним та дитячим майданчиками зі штучним покриттям, біговою доріжкою, оглядовою трибуною та оновленим футбольним полем зі встановленою системою поливу.

Валерія Громицька для Ужгород.net

 

21 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів