Медичне страхування можливе лише після зменшення податків - міністр

Час запровадження медичного страхування пов'язаний із змінами Податкового кодексу. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Олег Мусій, передає кореспондент Укрінформу.

 

«Воно можливе і реальне тільки тоді, коли буде зменшена загальна кількість податків. На сьогодні це близько 70%, тож додатково, наприклад, 7% на медичну плату бізнес не потягне. Саме тому, гадаю, що в четвер на засіданні Верховної Ради перша частина змін до Податкового кодексу буде голосуватися. У Кабінеті міністрів вже погоджено серйозні зміни до нього», - зазначив Олег Мусій.

За його словами, зміни стосуватимуться зменшення єдиного соціального внеску до 30%, диференціювання цього соціального внеску після двох чи трьох мінімальних зарплат до 10% та інше. «Якщо буде суттєво зменшено податки, тоді ми зможемо запровадити 7% на охорону здоров'я.

Психологічно наше населення - понад 80% - готове до того, щоб платити податково якісь кошти на охорону здоров'я, якщо це буде абсолютно цільовий внесок», - підкреслив міністр.

Він також повідомив, що Закон про загальнообов'язкове державне соціальне страхування вже розроблений Міністерством охорони здоров'я, а протягом двох наступних двох тижнів буде завершено його погодження з усіма міністерствами й відомствами і він буде винесений на засідання уряду.

До кінця серпня планується внести його на розгляд Верховної Ради з чітким розмежуванням: закон вводиться в дію одразу для того, щоб створити ринкові умови (підготувати протоколи надання медичної допомоги та решту), які передбачають існування медичного страхування.

Після того, як будуть готові фахівці, спеціалісти та інша юридична база, а також зменшене загальне податкове навантаження на роботодавців і працюючих, тоді тільки можна говорити про введення медичного страхування. «Це може бути 2015, або й 2016 чи 2017 рік.

І тоді ми абсолютно чітко будемо знати, що за ті 7%, які ми платимо на здоров'я, ми зможемо в кожному закладі охорони здоров'я безоплатно отримати певний перелік послуг - абсолютно чіткий і зрозумілий», - підсумував Олег Мусій.

ukrinform.ua

 

30 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів