Мобілізованим закарпатцям також платитимуть удвічі більше

Держава підвищила рівень грошового забезпечення учасників антитерористичної операції, в тому числі мобілізованих. Відтепер усі вони отримуватимуть у середньому в 2 - 2,3 рази більше.

 

Про це розповів в інтерв'ю для кореспондента Укрінформу начальник відділу військово-соціальної роботи Головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України полковник Віталій Голота.

«Встановлена виплата винагороди військовослужбовцям, які починаючи з 1 травня 2014 року безпосередньо беруть участь в антитерористичній операції, у розмірі 100 відсотків місячного грошового забезпечення, але не менше 3000 гривень, з розрахунку на місяць. Це дозволило підвищити рівень грошового забезпечення учасникам антитерористичної операції в середньому в 2 - 2,3 рази», - сказав Голота.

За його словами, така можливість з'явилася після постанови Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 р. № 158 «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2014 рік, та виділення коштів з резервного фонду державного бюджету».

«Тепер призвані по мобілізації отримують його (грошове забезпечення - ред.) на рівні з тими військовослужбовцями, які проходять службу за контрактом. Такого не було раніше. За ними також зберігається (виплачується - ред.) й заробітна плата за місцем їхньої роботи до призову, але на період не більше року», - додав він.

Голота також повідомив, що мінімальне грошове забезпечення військовослужбовця-контрактника так само, як і призваного із запасу, становить 2 тис. 300 грн. Назвав він й інші конкретні цифри. «Для даної категорії військовослужбовців (що беруть участь в АТО - ред.) розміри грошового забезпечення становлять: 5700 грн (стрілець), 7230 грн (командир відділення), 9600 грн (командир взводу), 12470 (командир роти), 13660 (командир батальйону)», - констатував полковник Голота.

 Укрінформ

 

29 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів