Блокування ракошинськими мітингувальниками траси Київ-Чоп (фоторепортаж)

Другий день у селі Ракошино Мукачівського району перекрито міжнародну автомобільну трасу «Київ-Чоп».
 

 

Мітингувальники вимагають, щоб закарпатських військовослужбовців не відправляли в зону АТО. Через блокування траси вчора, 28 липня, в селі Ракошино утворилися величезні черги з автівок.
Учасники акції планують передати голові Закарпатської ОДА Валерію Лунченку, обласному військовому комісаріату, а також депутатам Закарпатської обласної ради перелік своїх вимог. У листі вони вимагають не відправляти закарпатських військових у зону АТО, особливо тих, котрі не мають відповідної кваліфікації.
 

Валерій Лунченко зустрівся із жителями с. Ракошино

У вівторок, 29 липня, керівник краю поспілкувався із мешканцями села Ракошино, які блокують трасу Київ-Чоп. Під час зустрічі мітингувальники передали Валерію Лунченку звернення, адресоване до народних депутатів від Закарпаття, голови Закарпатської ОДА та голови Закарпатської обласної ради.

 

У зверненні краяни, які вийшли на мітинг, вимагають першочергові мобілізаційні заходи проводити щодо осіб, які перебувають на службі в правоохоронних органах та інших силових структурах, ініціювати негайне повернення в Україну військовослужбовців миротворчих контингентів, які перебувають за її межами. Також у зверненні є вимога негайно відкликати із зони проведення АТО військовослужбовців строкової служби та військовослужбовців-контрактників, які перебувають там більше 3-х місяців. Вимагають мітингувальники і взяти на військовий облік тих чоловіків, які приїжджають в область зі східних регіонів. А на час розгляду звернення громада села просить призупинити мобілізаційні заходи на територій Ракошинської сільської ради.

Валерій Лунченко пообіцяв, що спільно із народним депутатом Валерієм Пацканом надішле відповідного листа з усіма вимогами до Президента України. 

 - Нікого примусово не буде відправлено на Схід. Є механізм відправки в зону проведення АТО – повістки приходять   військовозобов’язаним, з числа яких буде відібрано, в першу чергу, силовиків, військових, контрактників. Кожен окремий випадок триматиму на контролі, - зазначив Валерій Лунченко.

Для спільного вирішення проблемних питань стосовно мобілізації, головою ОДА було запропоновано громаді с. Ракошино визначити трьох людей, які будуть присутні на сьогоднішній нараді з родинами військових.

Прес-центр ОДА

 

 

 

 

29 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів