Мітинг продовжується. Заблокували дорогу в Страбичово (фото)

Біля Чопа з Мукачева уже теж не проїхати. Обіцяють блокувати залізницю і перевал

 

Якщо вчора протестувальники проти мобілізації перекрили трасу Чоп-Київ у Ракошині і об’їзд з Мукачева до Ужгорода через село Червеньово, але ще можна було проїхати біля Чопа, то сьогодні й цей шлях заблоковано.

Близько 11 години на дорогу вийшли мешканці села Страбичово, біля двох сотень людей перекрили проїзд на пішохідному переході. Попереду стоять юні дівчата і тримають прапор України.

Люди нарікають, що вчора увечері і вночі селом ходили військові і міліціонери, когось хапали і забирали.  А в деякі родини принесли аж кілька повісток, наприклад, запевняли, одна з двох дівчат, котрі тримають прапор, із багатодітної родини де шестеро дітей, а повістка прийшла і батькові, й одному із синів. Люди кричать і емоційно запитують, за що їхні рідні повинні йти воювати, чому на бойові дії не беруть синів можновладців, наприклад Турчинова чи Віктора Балоги, а "заставлять лиш нас, жебраків". Запевняють, що стоятимуть довго.

В обидва боки від натовпу вже вишикувалися довжелезні черги машин, зокрема й фур, не пропускають практично нікого. Люди годинами чекають на спеці. За свідченням міліціонера, який перебуває на місці, вдалося проїхати лише "швидкій".

Колишній заступник прокурора області Іван Русин пробував цим шляхом дістатися до обласної дитячої лікарні, куди везе хвору доньку, однак його пропускати не захотіли і мало не дійшло до бійки.

У натовпі "курсував" чоловік і поширював думку, що потрібно їхати на Нижні Ворота і перекривати взагалі в’їзд в область, а інший розповідав, що у сусідній Горонді обговорюють перекриття залізниці.

Оперативно "відреагував" на ситуацію мукачівський телеканал "М-студіо". А між тим в області все голосніше лунає думка, що на почуттях людей вміло грає мукачівський клан, очільник якого хоче змінити керівника області, а заодно продемонструвати керівництву країни, що, мовляє, є господарем на Закарпатті.   

7dniv.info

 

29 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів