Які нові умови торгівлі з ЄС чекають на закарпатських бізнесменів?

Відомо, що з квітня діє Автономний преференційний торговий режим ЄС для України, який передбачає одностороннє зменшення або скасування мит на українські товари.

 

Зокрема Європейським Союзом скасовано мито для 94,7 % обсягу промислових товарів, знижено тарифи на ряд промислових товарів та скасовано мито для 83,4 % товарних позицій сільськогосподарських товарів.

Крім того, майже 16% сільськогосподарської продукції підпадає під нульові тарифні квоти: яловичина, свинина, баранина, м’ясо птиці, яйця, молоко, йогурти, вершкове масло, молочні пасти, пшениця, ячмінь, кукурудза, овес, мед, цукор – сирець, карамель, глюкоза, крохмаль, манітол, гриби, томати, часник, сік виноградний, спирт етиловий та ін. Інформація про тарифи та квоти розміщена на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Для використання преференційного торгового режиму з Європейським Союзом необхідно:

1. Отримати сертифікат походження EUR.1

Видається Торгово–промисловою палатою України та її регіональними підрозділами. ЄС залишає також можливість використання умов експорту в рамках режиму GSP, який діє сьогодні для України та для використання якого необхідно отримати сертифікат форми А. Відповідні сертифікати видає Торгово-промислова палата України.

2. Ознайомитися із правилами походження товарів з Регламенту Європейської комісії № 2454/93

Інформація про отримання сертифікату EUR.1 та умови торгівлі розміщені на сайті Торгово-промислової палати (Послуги/  Оформлення сертифікатів про походження товарів.  Підтвердження країни походження товарів, що експортуються з України, та видача відповідних сертифікатів походження  (Сертифікат EUR.1 в рамках автономних торгових преференцій Європейського Союзу).

З метою надання безкоштовного доступу до інформації стосовно умов експорту до ЄС Європейською комісією створено онлайн-сервіс, який  містить інформацію про умови торгівлі з ЄС, зокрема стосовно діючих мит, преференційних торговельних угод, статистичних даних, інших специфічних вимог до продукції. Інтернет – адреса онлайн – сервісу «Служба підтримки експорту»:www.exporthelp.europa.eu.

Для ефективного використання онлайн-сервісу «Служба підтримки експорту» можна скористатися презентацією, розміщеною на сторінці Міністерства економічного розвитку і торгівлі між Україною та Європейським Союзом / Інформаційно – аналітичні матеріали з окремих питань / ExportHELPDESK).

Ужгород.net

 

29 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів