Кримінальні пригоди львів’ян на Закарпатті

Після завершення недільного футбольного матчу юрба фанатів «Карпат» навідалася в кілька ужгородських крамниць, не розрахувавшись за придбане спиртне, а дорогою додому вчинили погром в електропотязі. Як наслідок, кілька найгарячіших фанів опинилися в міліції.

 

У неділю, 27 липня, в Ужгороді на футбольному полі зустрічались принципові суперники - команди Ужгородської «Говерли» та Львівських «Карпат». «Карпатське дербі» завершилось внічию: з рахунком 2-2. Однак футбольні пристрасті несподівано знайшли своє продовження поза стадіоном.

Вечірньої пори натовп з кількох десятків фанатів «Карпат» зайшов у дві продуктові крамниці поблизу автовокзалу Ужгорода. Тут львів′яни набрали товару, в основному алкогольні напої, за який не розрахувалися. А в одному із супермаркетів ще й пошкодили вхідні двері. Відповідні повідомлення про дані факти надійшли в Ужгородський МВ УМВС від продавця та охоронця крамниць. Наразі дані події внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань як хуліганство.

Та на цьому пригоди львів′ян на Закарпатті не завершилися. Повертаючись додому  електропотягом  "Ужгород-Сянки", нетверезі фанати ФК "Карпати" вчинили у вагоні дебош: порозбивали близько десятка вікон та поламали лавицю. Через що сам потяг було затримано на три з половиною години на станції Великий Березний.

На місце пригоди прибув начальник Перечинського райвідділу міліції Віктор Ребрей, який з метою запобігання вчиненню масових заворушень особисто керував діями правоохоронців, вів переговори з хуліганами. На місце події також приїхали, окрім слідчо-оперативної групи, всі керівники структурних підрозділів райвідділу міліції. Загалом десятки правоохоронців Перечинщини та Ужгородщини, працівники  лінійного відділу міліції на станції Ужгород спільно з громадою селища оточили  вагон, в якому перебувало близько півтори сотні хуліганів. Якби цей натовп осіб з некерованою поведінкою висипав у селище,  сталося б, найімовірніше, те саме, що й в Ужгороді, де ті ж особи вчинили погроми супермаркетів та порушували громадський порядок.

Величезну допомогу у вирішенні даного інциденту надали члени громадського формування Великого Березного «Самооборона». Молоді хлопці під керівництвом свого командира Віталія Капраля стали поряд з правоохоронцями, аби зберегти правопорядок у своєму селищі. Завдячуючи вжитим заходам, масових заворушень  у Великому Березному допущено не було.

Потяг з фанатами у супроводі лінійників рушив до місця свого призначення, хоч і з тривалим запізненням. Декількох хуліганів–підбурювачів зняли з потягу для того, аби відібрати у них пояснення по даному факту. Слід додати, що дане заворушення було припинено без застосування сили з боку правоохоронців. Вдалося знайти компромісні рішення, аби вгамувати молодиків.

Начальник Перечинської міліції Віктор Ребрей дякує за надану дієву допомогу усім небайдужим жителям Великого Березного, членам «Самооборони» та органам місцевої влади, особисто голові Великоберезнянської районної держадміністрації Валерію Поправці, який негайно прибув на місце події та пліч-о-пліч з керівником міліції приймав відповідальні рішення, аби скерувати ситуацію, що виникла, у мирне русло.

- Закарпаття завжди раде гостям, в тому числі й уболівальникам футбольних команд, - каже начальник УМВС України в Закарпатській області полковник Сергій  Шаранич. - Лише не треба переносити довколафутбольні пристрасті на вулиці, як це трапилося в даному випадку з уболівальниками Львівських «Карпат». Хуліганські дії аж ніяк не личать справжнім поціновувачам спорту. З іншого боку, заслуговує на відзначення громадянська позиція самих жителів Великоберезнянщини, які не дали остаточно розперезатись нетверезому натовпу фанатів, що нищили залізничне майно в електропотязі. Даний випадок є прикладом того, як міліція співпрацює з місцевими громадами задля наведення порядку на їхній території.

 

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

 

29 липня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів