Валерій Лунченко: «Ми повинні захистити свою Вітчизну – іншого виходу немає»

Третя черга часткової мобілізації, яка розпочалася 24 липня, має на меті забезпечення і посилення військ у зоні проведення АТО, прикриття кордонів України і створення можливостей для ротації військ, що перебувають у зоні АТО. На цьому наголосив голова Закарпатської облдержадміністрації Валерій Лунченко, коментуючи ситуацію в країні.

 

- Третя хвиля мобілізації дасть можливість перепочинку, морально-психологічного відновлення тих військових, хто уже кілька місяців перебуває «на передовій». За рахунок прибуття нових змобілізованих сил бійці із зони АТО будуть переведені у більш спокійніші місця, багатьом із них планується надати короткотермінові відпустки, - зазначив Валерій Лунченко і додав, що ротація буде проводитися після військової підготовки підрозділів, які будуть доукомплектовані під час мобілізації. - Обов’язково буде проведена підготовка. Всі військовозобов’язані, які призиваються під час мобілізації, прибувають у військові частини, де проходять бойове злагодження у складі штатних підрозділів, тобто, разом з військовослужбовцями. Тільки після підготовки вони направляються для виконання завдань.

Валерій Лунченко закликав представників ЗМІ вести розяснювальну роботу серед населення щодо важливості проведення мобілізації.

  • Очевидно, що в антитерористичній операції настає переломний момент, - українські військові практично взяли в оточення терористів. Наші солдати знищують ворогів, звільняючи одне за іншим населені пункти. Масштабна робота Петра Порошенка та українських дипломатів допомогла усьому цивілізованому світові зрозуміти реальну роль Кремля у збройному конфлікті. Посилюється політичний та економічний тиск на агресора, однак Росія продовжує нарощувати угрупування своїх військ на кордоні з Україною. Важливо зрозуміти, що жодна зовнішня підтримка не допоможе нам, якщо  українські чоловіки не згуртуються і не стануть на захист рідної землі. Українські військові на Донбасі воюють не тільки за Донеччину та Луганщину. Вони відстоюють всю Україну. Якщо агресора не зупинити, то завтра він прийде і в наші домівки. Ми повинні захистити Вітчизну – іншого виходу нема, - переконаний очільник краю.

 

Прес – центр ОДА

 

28 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів