Мешканець Великоберезнянщини погрожував своєму зятю мисливською рушницею

Перечинська міліція вилучила цілий арсенал нелегальної зброї у жителів Перечинського та Великоберезнянського районів

 

Обидві події внесені до Єдиного обліку та Єдиного реєстру досудових розслідувань, винні особи будуть притягнуті до відповідальності.

Днями до чергової частини райвідділу міліції зателефонував житель  одного з сіл Великоберезнянщини. Він звернувся до правоохоронців з проханням допомогти, бо його тесть погрожує йому фізичною розправою.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група. На місці події міліціонери встановили, що похилого віку чоловік мисливською рушницею погрожував своєму зятю. Буцімто останній розпускав руки на його дочку. Рушницю правоохоронці вилучили. Разом з цим, у ході огляду дворогосподарства на горищі будинку виявили кілька десятків набоїв різного калібру та пляшку з мисливським порохом. Патрони завбачливий господар зберігав у поліетиленовому пакетику у дерев’яному ящичку. Ящик притрусив сіном, аби був непомітний для чужого ока.

Далі ж міліціонери знайшли ще й нарізну гвинтівку іноземного виробництва. Її акуратно замотали в одежу та сховали у господарській прибудові поміж дерев′яними шпалами.

Всю знайдену в ході огляду помешкання зброю та патрони вилучено та направлено на дослідження. Дії великоберезнянця попередньо кваліфіковані за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді  позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Днем пізніше правоохоронці проводили санкціоновані обшуки в жителів Перечинщини. В ході розслідування кримінальних проваджень поступила інформація про те, що окремі жителі Перечинського району можуть по місцю свого проживання зберігати незареєстровану зброю. Підозри міліції підтвердилися, коли в ході проведення обшуку в одного жителя села Полянська Гута вилучили дві гладкоцівкові мисливські рушниці, у іншого жителя цього ж села знайшли пістолет іноземного виробництва та один патрон до нього. Обоє громадян власниками зброї не являються, зброю зберігали без відповідних дозволів. Тепер за свої вчинки доведеться відповідати перед Законом.

Керівництво Перечинської міліції вкотре звертається до громадян з проханням, задля власної безпеки та безпеки своїх рідних та близьких, здати добровільно зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, що зберігаються незаконно, а також повідомляти органи міліції про такі факти.

 

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС

 

28 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів