Закарпатських малят примушують жебракувати рідні матері

Історія, про яку йтиметься, вражає своїм цинізмом. Адже ниці людці перетворили на інструмент заробітку рідних дітей.

 

…Жителька Берегова 43-річна Емілія (ім’я змінено) у криміналі не новачок. Цю смагляву жіночку вже притягали до відповідальності за примушування дітей жебракувати. Варто сказати, що спритниця живе в таборі й має аж 12 діток. Можливо, саме ця обставина й рятує її від в’язниці. Емілії хотілося постійно мати гроші, а роботи зась. Тому в голові смаглявки визрів підступний план швидкого й легкого збагачення. Щоб усе було гладко, жіночка вирішила долучити до справи свого 47-річного родича Андрія та його 39-річну дружину Анастасію, які мають четверо дітей. Про виховання чи навчання тут не йшлося, оскільки своїх чад горе-батьки вчили іншому ремеслу, яке порушує норми не тільки закону, але й елементарної людської моралі. Під час розмови зловмисники обговорили всі деталі й ударили по руках.

Кримінальне тріо обрало двох малолітніх дітей: 4-річну Вікторію та 11-річну Анастасію, рідних доньок старшої Анастасії та Андрія. Обох дівчат батьки привозили в Тячівський район, де змушували жебракувати. Щоб добре заробити, вибирали місця найбільшої концентрації людей: церкви, речові ринки. Відтак, провівши відповідний інструктаж, змушували дівчаток просити милостиню. Подружжя за вказівкою Емілії використовувало інвалідний візок, хоча ніхто з діток насправді не був калікою. А скажіть, хто пройде мимо дитини-інваліда й не потягнеться за грошима до гаманця? А коли ще дівчатка одягнуті в лахміття, брудні, немиті, то як тут не пожаліти нещасних? Поблизу храму діти смиренно стояли з іконками, намагаючись викликати співчуття дорослих. Аби все якомога більше скидалося на правду, малі смаглявці за вказівкою дорослих, крім грошей, випрошували й продукти харчування та речі домашнього вжитку. І, до слова, заробляли чимало. Скажімо, протягом дня біля церкви діти отримали від дорослих… 4 тисячі гривень. Їх у них одразу забрала горе-матуся й віддала Емілії, яка поділила ці гроші. Наступного разу жебрачий «промисел» проходив на одному з ринків району, де дівчата «заробили» близько 2 тисяч гривень. Черговий день теж приніс чудовий «прибуток» – аж 4500 гривень. Важко сказати, як у горе-матері не боліло серце, коли дивилася, як її крихітки жалісливо просять у людей гроші. Отож можна тільки уявити, скільки заробили на дітях ці негідники. Але всьому колись приходить кінець. Завершилися й злочинні діяння тріо, яке потрапило в поле зору працівників УБОЗу. Правоохоронці задокументували та затримали зухвальців. Їхні дії підпадали під ознаки організованої злочинної групи, яка змушувала дітей займатися жебрацтвом.

Відтак після завершення слідства вся кримінальна зграя опинилася на лаві підсудних. Виголошують вирок: Емілію засудили на 5 років ув’язнення, однак, згідно зі ст. 79, звільнили від покарання, якщо протягом трьох років не вчинить новий злочин. Анастасії присудили 4 роки ув’язнення з конфіскацією всього належного їй майна, а Андрій проведе у в’язниці півтора року.

Іван ЛАДЖУН

«Карпатський Об’єктив»

 

28 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів