В Ужгороді стартує проект під назвою «Незалежність»

Проект не просто присвячений до Дня Незалежності, а за словами авторів, розкриває  сутність слова «незалежність». Створила проект група «Cast Group», яка складається з соціальних інженерів з Ужгорода. Основна ідея проекту полягає в тому, щоб показати, що незалежність держави - це справа всієї нації, без винятку. Хто б де не знаходився і чим би не займався.

 

Напевно, ніхто особливо не звертає на це увагу, але в Ужгороді під час свят вивішують не так багато прапорів, як в інших містах України. Частково це пояснюється тим, що в місті багато кварталів, що складаються виключно з приватних будинків. Тому за допомогою місцевих виробників активісти планують виготовити велику кількість кронштейнів у вигляді герба Ужгорода, на які люди будуть вивішувати під час свят прапор. Кронштейни будуть пропонуватися власникам будинків і будівель в обмін на благодійний внесок, який піде на підтримку українських військових. На кожному кронштейні буде розташована пам'ятна табличка, яка інформує про те, що даний будинок і дана сім'я влітку 2014 передавала свої кошти для потреб української армії.
 
Для реалізації даної ідеї знадобиться велика кількість прапорів, для виготовлення яких учасники проекту планують залучити сім'ї біженців із зони АТО, які зараз живуть у нашому місті.
 
Крім того, на кронштейн, можна буде вивішувати два прапори. Таким чином, можна буде показати, що Ужгород це унікальне мультикультурний і мультинаціональний простір. Адже, якщо на кронштейні у вигляді герба Ужгорода на День Незалежності України поруч з Українським прапором буде розташований прапор іншої країни, з якою багато пов'язує ту чи іншу ужгородську сім'ю, це якнайкраще відобразить дух нашого міста.
 
Проект поодинці здійснити не вдасться, необхдіне співробітництво багатьох людей і організацій. Для розробки ескізів кронштейнів, виготовлення, поширення, зборку коштів для армії, передачі у зону АТО, де хлопці щодня героїчно роблять свою роботу. І все це разом і є наша спільна боротьба за незалежність, в якій кожен на своєму місці.
 
Найближчим часом планується запуск інформаційного Інтернет-порталу, де кожен бажаючий може стежити за проектом практично в режимі онлайн. Активісти впевнені, що з розвитком проекту людей, що побажали в ньому брати участь, буде ставати все більше і більше.
 
Проект допоможе створити унікальний інформаційний посил від Ужгорода всій Україні в день святкування її Незалежності. Нічого подібного ніхто поки що в Україні не робив. Якщо цю ідею підхоплять в інших містах, про Ужгород все одно будуть згадувати, бо він був першим. Це буде приємно.
 
Крім того, війна все одно закінчиться. Наші хлопці повертатимуться додому. Коли вони будуть йти по вулицях нашого міста і бачити на стінах будинків наші кронштейни, їм буде дуже приємно усвідомлювати, яка кількість людей допомагали і переживали за них.
 
Всі хто хоче взяти участь у проекті в якості волонтера або спонсора звертайтеся до координатора проекту, Ференца Бакі, тел. :066-884-14-64. Також будемо раді всім ідеям і будь якій допомозі проекту. Ваша допомога дуже потрібна які борються за суверенітет і незалежність нашої Батьківщини! Слава Україні!

 

25 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів