Одностороння політика влади від затягування пасків приведе до виживання - Качур

Очільник Партії розвитку України на Закарпатті Іван Качур занепокоєний зростанням цін на продукти харчування та комунальні послуги для закарпатців:

 

«Глибока економічна криза та військові дії на Сході України вже значною мірою занурилися у кишені пересічних українців. І мова йде вже не про затягування поясів, як декларувала весною діюча влада, а про елементарне виживання. Всупереч значному підняттю цін на продовольчі товари та енергоносії доходи мешканців країни  не зазнали позитивних змін, а в окремих випадках і значно скоротилися. Це стосується зарплати та скорочення чисельності працівників різних галузей економіки, відміни соціальних виплат, як от соціальної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х річного віку, чи зміни розміру виплати допомоги при народженні дитини, на які  розраховували сім᾽ї з дітьми. Разом з тим, у порівнянні з цінами минулого року значно подорожчало пальне, ліки та продукти харчування. Не падають в ціні навіть сезонні продукти – овочі та фрукти, що цьогоріч подорожчали майже на чверть.  На 40 і більше % підвищилися тарифи на комунальні послуги.

Таким чином, піднявши планку «вартості життя», влада не створила умов для її підкорення пересічним українцем, а відсутність реальних планів покращення ситуації з кожним днем посилює соціальну напругу в державі. Зрозуміло, що першочерговим завданням є врегулювання ситуації на Сході країни, однак враховуючи перебіг подій, його виконання може затягнутися в часі. Ми повинні працювати в існуючих умовах з орієнтацією не тільки на військові потреби, але й в міру можливостей вирішувати проблеми пересічних українців, бізнесу, економіки вцілому, адже діяльність профільних міністерств і відомств цього напряму ніхто не відміняв і не призупиняв».

            Політик вважає за необхідне активізувати роботу відповідних державних структур стосовно детального вивчення та врегулювання дисбалансу бюджетів українців, комплексно та виважено підходити до корегування його складових. Також враховуючи сезонність, особливу увагу пропонує приділити продовольчому ринку:

«Створення належних умов та стимулювання його роботи, контроль економічної обґрунтованості ціни та якості продуктів харчування, обмеження спекуляцій та сприяння зустрічі покупця та продавця - це важливі завдання, що в цей не легкий час зможуть реально допомогти мешканцям країни, та Закарпаття зокрема» - відзначив Іван Качур.

             Прес-служба Закарпатської обласної регіональної партійної організації Партії розвитку України

 

 

 

 

 

 

24 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів