«Червоне світло» на кордоні вивело на чисту воду сигаретного контрабандиста

Українець намагався перемістити через кордон понад 12 тис. пачок цигарок

 

Напередодні в зону митного контролю на ділянку «Виїзд» митного поста «Вилок» Чопської митниці Міндоходів заїхав легковий автомобіль марки «Ford Transit». Керував авто громадянин України, він їхав в Угорщину.

 
Пройти митний контроль водій вирішив «зеленим коридором», та усно заявив, що ніяких товарів та предметів не приховує. Однак, в ході проведення митного контролю митниками було прийнято рішення перевести авто із «зеленого коридору» в «червоний коридор».
 
 
В результаті в пустотілих порожнинах дверей автомобіля, бокових частинах салону та підлозі виявлено 3200 пачок сигарет марки «Jin Ling» без акцизних марок з поміткою «For Duty Free only» та 8970 пачок «Фест» також без акцизних марок. Доступ до виявлених сигарет був утрудненим та став можливим після демонтажу декоративної обшивки задніх дверей, обшивки салону, пасажирських сидінь та підлоги авто.
 
Такі дії громадянина України, а саме переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю використовуючи спеціально виготовлені тайники товарів, мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 статті 483 Митного кодексу України.
 
На підставі статті 511 Митного кодексу України працівниками Чопської митниці Міндоходів вилучено всього 12170 пачок тютюнових виробів та легковий автомобіль марки Ford модель Transit, 2004 року, вартістю понад 100 тис. грн.

Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

 

23 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів