МНС-ники продовжують розміновувати Слов’янськ

4844 од. вибухонебезпечних предметів вилучено піротехнічними підрозділами ДСНС України у місті Слов’янськ

 

Фахівці ДСНС України продовжують проводити обстеження територій приватного сектора, об'єктів комунального, промислового та адміністративного значення по виявленню та вилученню боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів у звільненому від терористів Слов’янську.

Тільки за останню добу підрозділами ДСНС України у м. Слов’янську та прилеглих територіях виявлено та вилучено всього 94 одиниці вибухонебезпечних предметів, у тому числі: артилерійських снарядів – 1; мінометних мін – 21; інших вибухонебезпечних предметів –72. Перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 8 адміністративних споруд та інших будівель. Обстежено 5,89 га територій.

Всього з початку виконання робіт з 6 липня 2014 року піротехнічними підрозділамиДСНС України у м. Слов’янську та прилеглих територіях виявлено та вилучено всього 4844 од. одиниці вибухонебезпечних предметів, у тому числі артилерійських снарядів – 371 од.; мінометних мін – 458 од.; бойових гранат, протитанкових мін – 101 од.;реактивних снарядів – 20 од.;інших вибухонебезпечних предметів – 3 тис. 894 одиниць. Обстежено 177,1 га територій і 497 будівель.

Також на рахунку піротехнічних підрозділів ДСНС України – розмінування перекачувальної насосної станції та хімзаводу.

Окрім цього, рятувальниками ДСНС України за тиждень розібрано завали 56 будинків (з початку робіт 64). Завантажено та вивезено 422 тони уламків будівельних конструкцій (899). Розчищено від залишків барикад 9,5 вулиць та доріг.

Проведено перевірку приміщення Прокуратури, Пенсійного фонду, Об’єднаної податкової інспекції, Міський відділ внутрішніх справ.

21 липня за розпорядженням Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, полковника служби цивільного захисту Сергія Бочковського до міста Слов’янськ вирушили 2 одиниці техніки та п’ятеро Запорізьких піротехніків. На звільнених територіях Донецької області сапери разом з колегами із Черкаської, Кіровоградської, Житомирської та Вінницької областей будуть брати участь у роботах з розмінування території та будівель Слов’янської теплоелектростанції ПАТ «Донбасенерго». 

Прес-служба

ДСНС України

 

23 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів