Розвідка США впевнена, що літак збили бойовики, а от доказів проти Росії не має

Розвідслужби США не мають свідчення причетності Росії до авіакатастрофи літака "Малайзійських авіаліній" на території України.

 

Про це повідомили високопоставлені представники американських розвідувальних служб.

Експерти надали супутникові фотографії, дані з соціальних мереж, які, на їх думку, свідчать, що літак, "ймовірно", був збитий ракетою російського виробництва SA-11 ("Бук") бойовиками.

Вони також сказали, що поки не змогли підтвердити автентичність матеріалів з ​​соцмереж, поширених українською стороною.

"Однак чиновники заявили, що не знають, хто здійснив пуск ракети або навіть того, чи були присутні на місці пуску російські оператори. Вони не впевнені, що екіпаж ракетної установки був підготовлений в Росії", - повідомляє в зв'язку з цим агентство АП.

"Ми не знаємо прізвищ, посад і навіть не на 100% впевнені в національній приналежності оператора, який натиснув кнопку", - зазначив один з організаторів брифінгу.

Також вони не змогли підтвердити справжність наданого Україні відеоматеріалу про перетин російсько-українського кордону зенітним ракетним комплексом "Бук".

За їх оцінкою, швидше за все, літак був збитий бойовиками "помилково погано підготовленим екіпажем".

Один з учасників зустрічі з журналістами нагадав про те, що в 1983 році радянським винищувачем був збитий цивільний літак Південної Кореї, а в 1988 році ВМС США збили іранський цивільний літак.

"Всі ми були свідками помилок у минулому", - заявив він.

Проте, представники розвідки підкреслили: "Цілком очевидно, що SA-11 ("Бук") був пущений зі східної України в умовах, які допомогла створити Росія".

 

23 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів