Попри певні успіхи АТО зарано говорити про реальне її завершення - експерт

Українських військових направлятимуть підрозділами у зону АТО на Донеччині.

 

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів експерт військових програм Центру Разумкова Олексій Мельник, коментуючи, що парламент ухвалив нову мобілізацію.

"Рішення правильне і абсолютно необхідне. Бо попри певні успіхи антитерористичної операції зарано говорити про реальне її завершення. Часткова мобілізація — це, насамперед, ротація. Деякі військові вже перебувають чотири місяці у зоні АТО. Їм потрібен відпочинок, лікування, допідготовка. Тому потрібен резерв, який дозволить провести ротацію. Також треба мати резерв на випадок, якщо десь потрібне підсилення, нарощування угрупування на певній ділянці, наприклад, на кордоні", - розповів експерт.

Він зазначив, що військові пройдуть підготовку та отримають екіпіровку: "У законі зазначено термін проведення мобілізації — 45 днів. Це не означає, що до цього часу не буде направлено жодного солдата. Звичайно, військові повинні пройти підготовку, отримати екіпіровку. Вже потім їх направлять в зону АТО. Але скоріше за все, військових відправлятимуть підрозділами. Це не будуть індивідуальні випадки, що направлятимуть на заміну тих, хто вибув зі строю".

На запитання журналіста: "Яка кількість армії необхідна на Сході?" експерт відповів: "Логічно, що треба направити якомога більше військ. Але кожен солдат — це ще кошти. Були озвучені цифри, що місяць проведення АТО коштує півтора мільярди гривень. Розуміємо, що у держави обмежені ресурси. Можна призвати 100 тисяч нових резервістів, але чи є в нас можливість цих людей одягнути у військову форму, забезпечити підготовку? Тобто це баланс між потребами і наявними ресурсами. Жодна країна світу не може забезпечити запити, які йдуть від військових".

Нагадаємо, парламент ухвалив закон про затвердження указу президента Петра Порошенка "Про часткову мобілізацію". Третя хвиля часткової мобілізації "дозволить привести додатково в бойовий стан 15 бойових частин і 44 частини бойового забезпечення".

Автор: Наталія Шестопал

 

22 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів