На Ужгорощині в обісті селян вирує кактусовий урожай цвіту (фото)

Ужгород.net наприкінці минулого року розповідав про пенсіонерку із смт Середнє, що на Ужгородщині, в обісті якої вже кілька років поспіль успішно прижилися пустельні рослини. Так от, кореспондент Ужгород.net вирішив на власні очі переконатися, як живуть трьохметрові кактуси та як цвітуть деякі з них влітку, відвідаши господарство середнянки.

 

На Закарпатті що лише не вирощують ківі, хурму та інші екзотичні фрукти. Як виявилося справжнє хобі у 66-ої Юстини Монди із смт Середнє, яка виростила не лише трьохметрове лимонне дерево, а й декілька видів кактусів. У свої немолоді роки середнянка не лише вміло порається коло двору і худоби, а ще й встигає обробляти півгектара землі, а вечорами - милуватися пустельними рослинами, які непогано прижилися у дворі турботливої господині.

Вони поширені в основному у пустелях, а сьогодні їх можна зустріти у звичайному господарстві у закарпатському селі. Висота деяких вражаюча – понад три метри. А дісталися більша частина кактусів пані Юстині у спадок від родичів з Ужгорода, які не захотіли «мучити» на підвіконнику цих чарівних природніх створінь.

Хоча господиня не відає їх назви, з яких країн світу завезені, але вміє доглядати та милуватися буйним цвітінням. До речі, цвітуть «колючки» всього день-два, тому нам пощастило відзняти кілька прекрасних квіток. Загалом на її подвір’ї можна зустріти такі види колючих рослин, як: акантокаліціум, гімнокаліціум, а ще - алоє, апорокактус, гілоцереус та інші.

Господиня люб’язно дозволила кореспонденту Ужгород.net зробити кілька фотосвітлин, а онучка пані Юстини надала «квітковий» фотофакт із власного архіву, зроблені ще взимку.

Ужгород.net

 

 

20 липня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів