Що робити в Карпатах влітку?

Найголовніша перевага Українських Карпат — екологія. Можна дихати, їсти місцеві продукти та пити воду без жодної шкоди для здоров'я.

 

Більшість українців пов'язують свою літню відпустку виключно з морем, бо не уявляють, що в цей час можна робити в Карпатах. Але насправді там є що робити – і багато чого. Тож я хочу розповісти про всі можливості та переваги гірського відпочинку влітку.

Найголовніша перевага Українських Карпат — екологія. Повітря, вода і ґрунт не забруднені жодними підприємствами — можна дихати, їсти місцеві продукти та пити воду без жодної шкоди для здоров'я.

Ще одна принада такого відпочинку, важлива для жителів великих міст — можливість відпочити в тиші і спокої, подалі від великих скупчень людей. У Карпатах майже немає великих курортів та готелів на кількасот місць. Найчастіше відпочинок пропонується у приватному секторі — так званих "садибах зеленого туризму", де пропонується в середньому 10-20 місць для туристів.

 

Відпочинок у Карпатах_1
karpaty.info
Садиба в Яремче

 

У Карпатах можна чудово активно відпочити. Це можуть бути і походи в гори, і сплави річками, і пейнтбол, і велотуризм, і польоти на повітряних кулях та ще багато іншого. Багато готелів та садиб крім проживання можуть забезпечити повний сервіс — харчування, сауну, екскурсії, власні спортивні майданчики, тренажерні зали, тенісні корти, басейни, альпін-парки, прокати велосипедів і спортивного спорядження тощо.

 

Відпочинок у Карпатах_2
karpaty.info
Готель у селі Татарів

 

Найпопулярнішими є походи в гори. В цьому Карпатам немає рівних — вони досить пологі, тому для пішохідного туризму доступні майже всі вершини. Знайдуться маршрути на всі смаки і потреби — одно-, дво- та багатоденні, різних рівнів складності, на будь-який рівень фізичної підготовки. Винагородою для тих, хто піднявся на вершину, стануть захоплюючі краєвиди.

 

Відпочинок у Карпатах_3
karpaty.info
Чорногірський масив

 

Для тих, хто не може або не хоче підніматись на гору пішки, влітку працюють деякі гірськолижні підйомники.

 

Відпочинок у Карпатах_4
karpaty.info
Підйомник у селі Волосянка

 

Як відомо, моря в Карпатах немає. Але натомість є річки, озера, ставки і басейни. Тож із купанням влітку там проблем немає.

 

Відпочинок у Карпатах_5
karpaty.info
Готель у Косівському районі

 

Для тих, кому потрібно підлікуватись – у санаторіях та готелях є медичні процедури, мінеральна вода і грязі. Крім того, для оздоровлення пропонується купання у термальних водах, чани з річковою або мінеральною водою, різноманітні сауни, трав'яні чаї.

 

Відпочинок у Карпатах_6
karpaty.info
Санаторій в Моршині

 

Культурне дозвілля забезпечать екскурсії історичними місцями та пам'ятками архітектури. На туристів чекають: унікальні дерев'яні церкви та костели, замки та палаци, старовинні парки, винні підвали, цікаві музеї та багато іншого.

 

Відпочинок у Карпатах_7
karpaty.info
Церква св. Миколи Чудотворця, село Сокирниця

 

Хто цікавиться місцевими традиціями, любить послухати музику та/або потанцювати, спробувати регіональну кухню і випити вина, можуть відвідати один або декілька з фестивалів, які відбуваються влітку ледь не щотижня у багатьох куточках Карпат. Для прикладу, найближчим часом плануються або вже проходять: фестиваль-пленер камерної музики "КарпатиАрт" у Ворохті, міжнародний родинний фестиваль "Як намалювати птаха" у Космачі, Фестиваль тушкованого півня у Косоні, спортивно-музичне етнографічне свято "Довбуш-фест" у Івано-Франківську.

 

Відпочинок у Карпатах_8
karpaty.info
Майстер-клас з гончарства на одному з етнофестивалів

 

Тож під час відпустки у Карпатах сумувати не доведеться. Детальніше про всі види відпочинку розповідатиму у наступних дописах.

ТСН

 

20 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів