Який граничний термін перебування на державній службі?

В зв'язку з численними запитами Управління державної служби Головдержслужби України в Закарпатській області інформує:

 

Граничний вік перебування на державній службі становить 65 років. У виняткових випадках після досягнення граничного віку перебування на державній службі державні службовці можуть бути залишені на державній службі лише на посадах радників або консультантів за рішенням керівника відповідного державного органу.

Державним службовцям, які займають посади першої категорії, за рішенням відповідного державного органу чи посадової особи, які здійснили призначення їх на посади, може бути продовжено перебування недержавній службі після досягнення ними шістдесятип'ятирічного віку за їх згодою у зв'язку з потребами служби, якщо інше не передбачено законом.

Чи зберігається місце роботи за працівниками, які призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період?

8 червня 2014 року набрав чинності Закон України № 1275-УІ 20.05.2014 «Про внесення змін і деяких законів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації».

Згідно з яким за праців никами, призваними військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності. Виплата таких компенсацій із бюджету в межах середнього заробітку проводиться за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Чи проводиться спеціальна перевірка стосовно осіб, які залучаються до зиконання обов'язків і посадами, передбаче-штатами воєнного

З 8 червня 2014 року спеціальна перевірка проводиться стосовно громадян, які призиваються на військову службу за призовом осіб офіцерського складу та на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або залучаються до виконання обов'язків за посадами, передбаченими штатами воєнного часу.

Начальник управління С. Сивоус

 

 

20 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів