Новій владі треба очиститись від корупції та припинити панькатися із заколотниками

Перший Президент України відзначив, що необхідно почати діяти спільно із людьми, а не обіцяти щось зробити для їхнього блага.

 

 Новій українській владі потрібно чітко відокремити напрямки роботи із різними групами суспільства, аби влагодити ситуацію на Сході України. Не давати обіцянки, а вживати конкретних заходів. Проте багато чого нова влада ще не зробила, а на дещо треба чимало часу. Таку думку у коментарі УНН висловив перший Президент України Леонід Кравчук.

«Для початку новій владі треба подолати корупцію всередині себе і на всіх рівнях та очиститись. А якщо говорити про Схід та Південь України, то ми маємо кілька напрямків роботи. Перший — це робота з конкретним регіоном. Мається на увазі з людьми. Там, як і скрізь, мешкають різні люди. Є люди, котрі спокійно, нормально працюють, створюють матеріальні блага. Є люди політично активні із різними поглядами на майбутнє, у тому числі і сепаратистськими поглядами та настроями. Є і «заслані козачки», котрі спеціально приїхали, щоб збурювати народ та вчиняти заколоти. Тому і напрямів у роботі має бути кілька. Але головне - це робота з основною масою людей. Треба дати їм права та повноваження. Дати відповідно права обирати та призначати людей на посади, розмовляти тою мовою, якою хочуть і так далі. Тобто повні демократичні права. І це влада має зробити негайно. Тобто не просто говорити: «Ми зробимо». А просто зібрати з регіонів людей, представити їм проект документу, обговорити і працювати над вдосконаленням», - сказав Л.Кравчук.

За його словами, влада також не повинна «загравати» із сепаратистами та людьми, котрі підбурюють народ до заколоту.

«Якщо ж казати про «засланих козачків», то серед них є такі, котрі живуть в Росії і сюди приїжджають і утворюють заколоти під керівництвом Путіна, то на цих людей мають бути зовсім інші методи і способи впливу. З ними ніхто не має вести жодних переговорів. Їх треба знешкодити і відправити туди, де їм місце», - зазначив політик.

Але, на його думку, й українці бувають різними.

«І з тими, котрі також підбурюють народ до заколоту, треба бути жорсткими та припинити панькатися. І не варто розповідати, що всі ми українці один народ і всі ми однакові. Є запроданці, з якими поруч і знаходитись не варто. Україна має відстоювати свої інтереси, адже ми не біблійна організація, що пропагує підставляти праву щоку, коли вдарили по лівій. Тому новій владі треба розділити сфери та працювати на кожну групу людей окремо», - сказав він.

Він також підкреслив, що наразі вкрай необхідно зміцнювати обороноздатність України. Оскільки ми не можемо покластися на армію, яка здає зброю та техніку.

«Окрім того треба припинити бути постійно невдоволеним. Адже в такій складній ситуації Україна ще не була. Допомоги зі Сходу, тобто від Росії, чекати немає сенсу. Сподіватися на те, що Росія колись стане іншою немає сенсу. Тому треба використати шанс і стати в ряд із цивілізованими європейськими країнами. Буде дуже важко, але треба вирватись із обійм «старшого брата», бо станемо на коліна», - зазначив екс-президент України.

Він також нагадав, що схожа ситуація була ще на початку української незалежності, але тоді вдалося вистояти завдяки рішучим діям.

«Така ситуація в Україні була ще до того, як мене обрали Президентом. Коли мене було обрано головою Верховної ради, то у Придністров’ї почалися бойові дії, почалися «кримські події», почалася стрілянина на Чорноморському флоті. Про це зараз мало хто пам’ятає. Проте тоді я зі своїми колегами зібралися і створили Раду оборони. Саме їй були передані всі основні повноваження щодо захисту України. І я впевнений, що сьогоднішній владі можна було б використати досвід оборонного штабу чи народного штабу для захисту України. Головне - треба діяти і не чекати, поки хтось почне діяти замість нас», - резюмував Л.Кравчук.

Ужгород.нет

 

23 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів