Вбитий на Донбасі депутат перед викраденням мав компромат на Тимошенко

Загиблий депутат Горлівської міської ради Володимир Рибак незадовго перед смертю передав Юлії Тимошенко матеріали з компроматом.

 

Про це Gazeta.ua розповіли друзі загиблого.

"Кому був незручний Володимир Рибак? Та всім - хоч би навіть і Тимошенко. Він був правдоруб і правдолюб, - говорить горлівчанка Тетяна Ходаковська. Разом з Рибаком вона була на мітингу, після якого чоловіка викрали. І вона ж була останньою, хто розмовляв з депутатом по телефону. - Пару тижнів тому в аеропорту Володя спілкувався з Юлією Тимошенко, передав їй пакет з компрометуючою інформацією і сказав, що якщо вона нічого не зробить, він озвучить привселюдно ті факти, які повідомив особисто їй. Перед викраденням він знову збирався на зустріч з Тимошенко".

"Ворогів у Володі було багато через його безкомпромісну позицію. Він був дуже міцний хлопець - навряд чи б його змогли затягнути в машину силоміць. Цілком можливо, він і сам в неї сів - якщо в цій машині був хтось знайомий", - говорить Олександр Ярошенко з "Батьківщини".

Володимир Рибак був депутатом Горлівської міськради від партії "Батьківщина", балотувався до парламенту на минулих виборах у ВР від Об'єднаної опозиції.

Він був на Майдані в лютому – саме в ті дні, коли там відбулись масові вбивства.

Напередодні штурму сепаратистами МВС в Горлівку повернувся "авторитет" Армен Саркисян. До цього вважалося, що він втік з України одночасно з Януковичем і ховається в Ростові. Саркисян звинувачується в організації "титушків", які вбивали людей в Києві.

"Рибак був свого часу головою "Батьківщини" в Горлівці. Його хотіли виключити з партії за те, що Володя критикував не лише представників ПР, але й однопартійців за зв'язки з Саркисяном", - говорить Ходаковська.

Саркисяна вважають близькою людиною до сім'ї Януковичів і Юрія Іванющенка. Підозрюють, що він організував штурм міськради і міської міліції в Горлівці.

Співробітники міліції в Горлівці, за словами друзів і родичів, не поспішали шукати зниклого Володимира Рибака. Хоча він сам є колишній співробітник кримінального розшуку і з повагою відгукувався про більшість своїх колег. В той же час Рибак викривав кримінальні зв'язки МВС.

"Міліціонери в Горлівці казали нам, що Володя сам себе викрав – ніби зробив це для піару, - говорить Ходаковська. - Міліція нічого не розслідувала, а дружину Володіну - Олену водили за ніс шахраї, вимагаючи гроші за інформацію. Усі працівники міліції, хто розслідував викрадення, приїжджали до Олени додому в георгіївських стрічечках, а у слідчого в кабінеті висів портрет Януковича".

42-річний Володимир Рибак був викрадений людьми у балаклавах і в масках відразу після мітингу минулого четверга. Тетяна Ходаковська розмовляла з ним за декілька хвилин до викрадення.

"Володя попросив свого товариша, щоб мене підвіз після мітингу додому, а сам пішов пішки. І коли ми рушили, я помітила червону машину, яка стежила за Володею. У машині був чоловік у світлому камуфляжі і балаклаві - саме той, який стягував Володю зі східців, коли той проривався в міськраду, щоб зняти прапор "Донецької республіки" і повернути на дашок прапор України. Побачивши червону машину, я тут же набрала Рибака: "За тобою їдуть. Сідай з нами", а він відповів: "Я знаю. Дійду дворами, загублюся в натовпі". Під'їжджаємо до перехрестя біля концертного комплексу і бачимо: стоїть ця червона машина, всі двері розкриті, і тільки водій є усередині. Поруч було багато народу, там чекали концерт. А Володі не було видно. Після цього зв'язок з ним обірвався".

Понівечене тіло чоловіка, дуже схожого на Володимира Рибака, було виявлене в річці Сіверський Донець 22 квітня. Разом з ним місцеві рибалки знайшли тіло ще однієї людини - невідомого чоловіка років 30. Обох перед смертю катували.

В середу вдова і друзі розраховують потрапити в Слов'янськ, щоб забрати тіло. Зробити це у вівторок не вдалося через блокпости і фактично військові дії в околицях Слов'янська.

Тетяна ЗАРОВНА, Газета

 

23 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів