Путін ніколи не поверне Крим - політолог

Російська влада взяла курс на маргіналізацію Меджлісу кримськотатарського народу.

 

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Ділитимуть татар на правильних - тих, хто співробітничає із Москвою, та неправильних - які підтримують Україну. Це загрожує єдності кримськотатарського народу. Роздмухування протиріччя призведе до того, що виграє третя сторона - Росія. Вона буде демонструвати то батіг, то пряник. Таку її поведінку ми бачимо на Північному Кавказі. Вже зараз в Криму Аксьонов грає "поганого поліцейського", а Путін - "доброго". Тепер серед кримських татар будуть шукати "кадирових" та співпрацювати із ними. Інших будуть виштовхувати у прошарок екстремістів, людей, із якими неможливо працювати", - зауважив він.

За словами експерта, в Росії може скластися ситуація, коли не буде економічних можливостей вести активну політику в Криму. "Але не дивлячись на це, Путін ніколи не поверне Крим Україні. Хтось другий за інших обставин може це зробити, але не Володимир Володимирович. Це людина, яка вже не живе у матеріальному вимірі. Він позиціонує себе як збирач земель, тому ніколи не піде на те, щоб щось віддати", - зазначив Золотарьов.

"Якщо будуть створювати нестерпні умови для кримських татар, вони будуть від'їжджати. Дехто прогнозував, що Крим може перетворитися на другу Чечню, якщо там почнуть гнобити татар. Навряд. Цей народ - більш спокійний та налаштований на компроміс", - наголосив політолог.

Ужгород.нет

 

22 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів