«Правий сектор» і «Свобода» грають роль мисливських собак Путіна

Лідерові "Батьківщини" Юлії Тимошенко пропонують знятися з президентських виборів на користь мільярдера, народного депутата Петра Порошенка. Першим про це заявив керівник УДАРу Віталій Кличко і так зробив. Мовляв, країну слід об'єднувати і це може зробити лише Порошенко.

 

«Треба знати Тимошенко, щоб вимагати знятися з виборів. Вона на це ніколи не піде, - розповідає політолог Андрій Золотарьов, керівник центру "Третій сектор". - Тимошенко - представник досить великої та потужної політичної сили, яка має зараз найбільший рейтинг. Тому кандидат від цієї партії не може відмовитися від перегонів. Але реальність така: якщо президентські вибори відбудуться 25 травня, Порошенко переможе. У них із Тимошенко розрив у три рази. Його важко компенсувати за таку коротку виборчу кампанію».

«Тимошенко вимагає перемоги. Але ні партія, ні команда не готові до виборів. Щоб вона могла використати ресурси, в першу чергу адміністративний, організувати партійні структури на місцях для більшої підтримки, потрібен час. Його в Тимошенко нема. Їй вигідне відтермінування виборів. На тлі подій, що відбуваються в Україні, ймовірність проведення їх падає. Два тижні тому я сказав би, що ймовірність 50 на 50. Зараз не дам більше 30 відсотків», - каже політолог.

«Однак, не забувайте про третього гравця - це Володимир Путін. "Правий сектор" і "Свобода" грають роль мисливських собак Путіна. Російський президент висуває тезу про нелегітимність виборів в Україні, а радикальні націоналісти роблять усе, щоб дати підстави для цих заяв. Наприклад, серія нападів на кандидатів у президенти - Тігіпка, Добкіна, Царьова, підпал офісу Компартії. Це робить гарну пропагандистську картинку для російських журналістів, відвертає східні області в бік Росії. І зменшує шанси, що вибори відбудуться 25 травня», - вважає Андрій Золотарьов.

«Якби політична боротьба не рвала країну - було би плюсом. Але зараз бачимо іншу загрозу. Люди на Луганщині та Донеччині не бачать свого кандидата, вибори їх не цікавлять. Соціологічні дослідження показують, що там буде надзвичайно низька явка. Тому є проблема легітимності виборів на Сході. Можливо, Добкін і Царьов заслужили на обливання зеленкою, але це делегітимізує вибори в очах східних жителів.

 Треба, щоб ми не чули заяв від тієї ж Фаріон про істот, яких треба розстрілювати. ("Я б їх просто стріляла, перепрошую. Наші люди поклали свої життя. Тому ці істоти, які їздять сюди, заслуговують тільки одного - смерті", - казала депутат від "Свободи" Ірина Фаріон. - "ГПУ"). Треба зняти градус радикальних заяв і дій. Залишити у спокої Царьова та інших», - резюмував політолог, пише Gazeta.ua.

Ужгород.нет

 

19 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів