Росія необов’язково обмежиться агресивними діями в Україні - віце-канцлер Естонії

Держави ЄС мають оцінити, чи можуть вони протистояти тим сценаріями, які Росія реалізувала на Україні. Про це заявив віце-канцлер з питань внутрішньої безпеки Естонії Ерккі Коорт на засіданні Постійного комітету Європейського Союзу щодо оперативного співробітництва з внутрішньої безпеки в Брюсселі, передає DELFI.

 

"Оскільки прикордонна служба, поліція та інші структури, які відповідають за внутрішню безпеку, знаходяться на передовій лінії охорони громадського порядку, їх розвиток потрібно вкладати стільки ж, скільки і в обороноздатність", - заявив віце-канцлер. "Поведінка Росії в Україні показала, що до військового втручання була розпочата підготовча робота, яка виражалася у масових заворушеннях, провокації і так далі; мета - дестабілізувати громадський порядок і підірвати безпеку", - додав Коорт.

Він також зазначив, що поки немає ознак того, що напруженість в Україні спадає, скоріше навпаки. "Росія застосовує, на жаль, ефективні заходи впливу, немає ніяких гарантій, що з успіхом реалізований сценарій не може діяти в якійсь іншій державі з аналогічною ефективністю", - зазначив віце-канцлер.

При цьому він попередив, що Росія необов'язково обмежиться агресивними діями в Україні. "Подання, що найближче оточення ЄС є безпечним простором, що тут неможливі аналогічні події, виявилося короткозорим", - вважає Коорт.

Він закликав країни ЄС і колег осмислити дії Росії в Україні і оцінити, чи здатні держави Євросоюзу протистояти подібним викликам.

Ужгород.нет

 

17 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів