Талановита ужгородська сім’я Ільїних: дружина – майстриня з бісероплетіння, чоловік – авто-конструктор

Хобі, яке лікує та дає наснагу!  Ужгородська майстриня Йожина Ільїна власноруч виготовляє унікальні речі з бісеру, мережива та кольорових стрічок. Жінка самостійно опанувала техніку бісероплетіння. 

 

Протягом чотирнадцяти років вона оздобила цим матеріалом кілька десятків картин, близько трьох  тисяч писанок та чимало декоративних прикрас. Свої роботи авторка творить із любов’ю, більше того, дарує витвори від щирого серця. Це і є лейтмотивом її творчості, і він читається, по суті, у кожному творі.

Ужгородська майстриня Йожина Ільїна єдина на Закарпатті, хто виготовляє подарункові писанки, картини та прикраси з бісеру. Свої роботи оздоблює декоративним матеріалом з тканин та ниток, кольоровими стрічками та яскравим камінням. З бісером жінка працює чотирнадцять років. За цей час  кілька тисячна колекція подарункових писанок та сувенірних речей була представлена на персональних та тематичних виставках в обласному центрі та поза його межами. Майстриня розповідає: «До першої персональної виставки я готувалася два роки. За цей час виготовила близько 350 яєць та 24 картини. Протягом року я можу зробити зо 300 писанок. Над створенням прикрас та писанок із бісеру я працюю щодня крім неділі або свята».

Бісероплетіння розвиває у дітей моторику та відчуття кольору – пояснює авторка. Тож своїм вмінням працювати з цим матеріалом ужгородка ділиться із підростаючим поколінням. Часто пані Йожина проводить для дітей пізнавальні майстер-класи. Жінка зізнається: «Я маю талановитих  учениць. Коли  організовую виставку, долучаю до неї і своїх учнів.  На всіх моїх виставках присутні їхні роботи. Цим я хочу показати що на Закарпатті є дуже талановиті діти, які теж можуть зробити щось подібне, а іноді і краще, ніж я».

Процес виготовлення сувенірних речей з бісеру - довготривалий – зізнається ужгородка. Утім, взявши в руки лише заготовку – жінка вже бачить  кінцевий результат. Майстриня переконує: «Коли я беру заготовку – вже знаю що хочу бачити в кінцевому результаті. А якщо виходить гарніше, аніж я задумала – тоді я страшенно щаслива»

Першими  поціновувачами виробів авторки є її рідні. Саме їх підтримка дає наснагу жінці розвиватися у своїй творчості. Вона ж – й інших стимулює до нових звершень.  Її чоловік Олег  Ільїн - перший на Закарпатті, хто в 1973 році  самотужки сконструював автомобіль. «Це  авто почав конструювати у 1968 році. У 1973-му зміг зареєструвати. Це була американська модель. Таку автівку на Закарпатті ніхто не бачив. ЇЇ довжина була шість метрів, ширина – маже два метра. Вперше проїхався на цьому автомобілі разом з дружиною»

Зараз пан Олег збирає новий вид транспорту – квадроцикл. Завершити його чоловік планує вже цього року. Адже  свій 75-й День народження хоче відсвяткувати разом із дружиною на вершині  Карпат.

Мирослава Куруц для Ужгород.net

 

 

 

 

16 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів