Уряд розвернув кампанію у віртуальному просторі і займається продукуванням фейкових новин

Українська влада впродовж останнього тижня зайняла вичікувальну позицію. На думку відомого політолога Костя Бондаренка, в Україні де-факто немає армії та інтервенції. Уряд розвернув кампанію у віртуальному просторі і займається продукуванням фейкових новин.

 

"Відсутня координація дій між владними структурами. Перший віце-прем'єр України Віталій Ярема заявляє, що якась 45 російська десантна дивізія вже на території України. Державно-прикордонна служба запевняє, що жодний ворожий бронетранспортер чи танк кордон не пересікав. Одні говорять, що на Схід масово звозять "зелених чоловічків" з Криму, а прикордонна служба знову спростовує цю інформацію. Влада грається в пінг-понг, демонструючи свою абсолютну бездіяльність", - зауважив в коментарі Gazeta.ua Бондаренко.

Зокрема, експерт переконаний, що антитерористична операція, яку розпочав уряд, не відповідає своїй назві.

"Такі операції проводяться блискавично, без надмірного піару. Під час бойових дій гинуть люди, здійснюються захоплення заручників. Влада більше зацікавлена в тому, щоб народ більше говорив про цю антитерористичну операцію, аніж вона мала б втілюватись. Перше питання - чи є справжні терористи. Фактів тероризму поки що не видно. На Сході відбувається повстання за дзеркальним принципом Майдану. Хоча уже починають говорити, що на Майдані стояли люди, а в Донецьку - бандити. Так можна далеко зайти. Екс-президент Янукович також бавився у слова про антитерористичну операцію, оголошув її кілька разів і не доводив до кінця. Нинішня влада діє аналогічно", - розповів політолог.

Вихід із ситуації, стверджує він, - переговори, пошук нормального посередника. "Олег Царьов запропонував себе на роль такого посередника. Ніхто не спішить приймати цю пропозицію. На цьому тижні уряд оголосив його сепаратистом, відкрито кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність держави. Невиправдане рішення. В різних політиків є своє бачення ситуації. Говорити, що хтось з них більший чи менший патріот, - помилково. Не варто плутати заклики Царьова до федералізму з реальним сепаратизмом. Перегинання палиці тут не бачу", - резюмував Бондаренко.

Нагадаємо 13 квітня Турчинов заявив, що Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення залучити до проведення антитерористичної операції на сході України військовослужбовців Збройних сил України.

Ужгород.нет

 

 

16 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів