Ідея фікс Путіна полягає в тому, що Україна - це Росія. Його кінцева мета - Київ

Чи ймовірний зрив президентських виборів? Чи можемо на міжнародному рівні вирішити проблему з сепаратизмом? І яка кінцева мета Путіна щодо України, розповів колишній народний депутат Сергій Головатий.

 

«Росія зацікавлена в тому, щоб вони не відбулися. На світовій арені вона активно використовує один із головних козирів, що Україна не має легітимної влади. Тут вони брешуть. Бо в нас є найважливіший орган влади - цілковито легітимний парламент. Але чомусь Верховна Рада соромиться про це заявити у відповідь Лаврову чи Путіну. Чи не можна було ухвалити дуже чітку й різку заяву, сказавши: заткніть пельку, бо ми легітимно обрані ще тоді, коли законно обраний Янукович був при владі. І в нас одне з найпріоритетніших завдань - обрання нового глави держави. До чого призводить обезголовлена країна, бачимо - Україну трусить. Події у східних і південних областях - новий етап російського проекту, направлений на дестабілізацію ситуації. Путін посилює хаос в Україні й робить усе можливе, щоб вибори президента не відбулися.

Але в нас є й внутрішні гравці, які теж не зацікавлені у виборах. Це ті, хто явно програють. Хіба Тимошенко виграє? Ні. Хіба їй потрібно, щоб хтось інший став президентом? Ні. Внутрішньо зірвати вибори можна, зробивши, щоб не було стабільної ситуації на сході країни

Від Заходу йде ініціатива про чотиристоронню зустріч - Америки, Росії, Європи й України. Ми виступаємо тут жертвою, а не окремим гравцем. Не бачу сьогодні в керівництві країни особи, здатної викласти чітку українську позицію щодо позбавлених будь-якої законності російських вимог. У першу чергу, з питань Конституції, територіального устрою. Путін кинув виклик міжнародному праву і правопорядку, що усталився після Другої світової війни. Своїми діями він показав, що міжнародного права не існує, або що його він не визнає. Не думаю, що США погоджуються з цим. Вони розпочали серію конкретних заходів на приборкання цього скаженого пса, що зірвався з цепу.

Російський Гітлер ХХІ століття на прізвище Путін живе на основі своєї ідеологеми, що Україна - це не держава. Назвав нас "історичним непорозумінням". У це він щиро вірить. А тому його не можна сприймати інакше, ніж як людину з певними психічними відхиленнями. Він не тільки над Україною познущався, а над усім світом. Ідея фікс Путіна полягає в тому, що Україна - це Росія. Його кінцева мета - Київ. Під час свого шабашу в Георгіївській залі Кремля він нагадав, що Київ - "мать городов русских". Для нього Київ - це місто в Росії», - розповів колишній народний депутат Сергій Головатий в інтерв’ю Gazeta.ua.

Ужгород.нет

 

16 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів