Екс-керівника Міндоходів і зборів викрили у пристрасті до розкоші (відео)

Олександр Янукович і Сергій Курченко намагаються розморозити свої активи на Заході. Подали протест на санкції, які щодо них застосувала Єврокомісія.

 

Що робити з грошима сина президента-втікача та його друга-бізнесмена, тепер вирішуватиме суд. У бігах і ще один "товариш родини" - голова Міністерства доходів і зборів. Наша знімальна група побувала у його кабінеті і виявила там неабияку пристрасть до розкоші. Та ще мультик про себе шановного.

- Тут я вас запрошую, як раз в інший світ, світ, яким користувались для невеликої кількості людей, світ колишнього керівництва міністерства доходів і зборів, наближених членів президентської родини, які приїжджали у цей елітний спортзал чи ринг.

Віктор Петрович - головний з інформації і комунікацій у Міністерстві доходів, зараз - ще й екскурсовод по розкоші.

- Тут збирались високопосадовці, які робили ставки. Привозились бійці для боїв без правил. - Спортивній тоталізатор. - Да, спортивний тоталізатор.

- Це належить до чемпіонських рингів, дороге обладнання. Дорогі груши. - А сколько такая вот, например, стоит? - Ви знаєте, я не берусь оцінювать, але ті оцінщики, які тут були з нами так, вони сказали, що це дуже і дуже дорого.

- Тут, якщо ми пройдем далі, бачимо тут сауну. - О, тут можно снять пальто!

Далі - більше. Джакузі із підсвічуванням, масажний стіл, креосауна, сучасна душова кабіна і, навіть, соляна кімната. І це ще далеко не все, що залишив по собі колишній глава Міністерства Олександр Клименко. Він ще мультик придумав.

- Чтобы познакомить детей с финансовой стороной жизни, дать представление о бизнесе, развить смекалку и научить их быть честными, Сан Саныч придумал игру - Город мечты!

Поки мультиплікаційний тезка Клименка, чесний податківець, ганявся за мишею - злісним неплатником податків, справжній Олександр грав у іншу гру. Комісія з фінансового моніторингу з'ясувала, що президент Янукович і наближені до нього чиновники за допомогою Клименка провели повз державну казну - 77 мільярдів гривень.

Сергій Доротич, голова громадської колегії з питань податків і митної політики Верховної ради:

- З цих коштів не сплачені податки. Це, як кажуть, обналичили, так, перемили. Помийні ями чи податкові ями. Ці схеми були централізовані і зведені під патронат сім'ї, безпосередньо їм керував пан Кліменко, всі шляхи зводились туди.

Фінансисти ще не встигли розібрати корупційні завали попередньої влади, як роботи підкинула нова. Підприємство "Гарантсервіс" Держуправління справами, яке дбає про харчування політеліти країни, придбало для апарату президента і нардепів - ягнятину по 542 гривні за кілограм, сир - по 351-й гривні…

Юрій Ніколов, журналіст видання "Наші гроші":

- Конечно, они позволили себе не очень красивый жест, обвинив в этом попередников, мол, эта закупка еще была организована и проведена предшественниками. Это правда лишь отчасти. Тендер, действительно, начинался в январе, когда еще в администрации президента были совсем другие люди. Но контракт подписывался уже сейчас - 2-го апреля.

Державне управління справами пообіцяло дорогу ягнятину більше не купувати. А Міністерство доходів - продати весь спадок епохи Клименка. В тому числі і ці півкілограма краси.

- Расскажите, из чего это? - Це драгоцінні каміння. Платина. І ось це платина. А це золото. - Сколько весит? Можно вытащить? Ого. Тяжеленькая. Мелочь, а приятно. - Ну, так по наближенним оцінкам експертів, десь біля 50-ти тисяч доларів вартість.

Це особиста печатка Олександра Клименка. А це його особистий храм. Скільки золота пішло на куполи - вже ніхто не порахує.

 

Олена Мітясова, Олена Механік, Павло Лисенко, телеканал "Інтер"

 

 

14 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів