Загадкові об’єкти Боздоського парку: невже церква є злісним порушником закону? (фотофакт)

Напередодні Великодніх свят у Свято-Троїцькому храмі, що у Боздоському парку, йде генеральне прибирання церкви та будівництво навколо неї, готова дзвіниця. Але чи все законно на цьому клаптику Божого дому?

 

«Нещодавно до Ужгородської міської влади надійшла заява-прохання стосовно перевірки об’єкта, який споруджується в Боздоському парку, - розпочала своє розслідування журналістка Лілія Горват. - У середині березня з цього приводу збиралася комісія у складі представників прокуратури, муніципальної поліції, депутатського корпусу, працівників ДБК.

«Загадковим» об’єктом виявилася… дзвіниця. Її будують біля православної дерев’яної церкви, яка стоїть у парку. Виявилося, документів на будівництво і справді нема – про це повідомив начальник муніципальної поліції Олександр Шушка. Аби розпочати роботу, треба отримати від міської влади декларацію про початок будівельних робіт, папери на землю, розробити архітектурний план об’єкта. Як пояснює настоятель церкви о. Володимир, він був певен, що дзвіницю можна будувати, оскільки документи на землю є. На жаль, з’ясувалося – тільки на ту, де тепер храм. «Це велике непорозуміння. Не перевірили папери, думали, що території маємо трошки більше. Звісно, ми все виправимо й відразу підемо оформити необхідні документи. Повірте, не хочеться, щоб церква була злісним порушником закону»

Самовільне будівництво вважається адміністративним порушенням, за яке накладається штраф. Але члени комісії вирішили, що в цьому разі застосовувати покарання не будуть – обійшлися проханням продовжити роботу після того, як на руках будуть усі необхідні документи. Що ж до дзвіниці, то її, за словами отця Володимира, планували звести до Великодня. Особливість мала бути в тому, що кожен охочий зміг би вдарити у дзвони – їх ні для кого не замикали б цілий тиждень після Великодніх свят. Однак тепер священик сумнівається, чи встигнуть добудувати дзвіницю, адже для оформлення дозволу потрібен час», - зазначає журналістка.

Як бачимо на фотосвітлинах, дзвіниця вже завершена. Йде генеральне прибирання церкви перед Великодніми святами. Тільки й надалі залишається відкритим питання, чи офорлено дозвіл?

Нещодавно громадський активіст Валентин Волошин звертав увагу ужгородців і відповідних служб на те, що коїться у Боздоському парку. Валентин повідомив: "…голодний до землі батюшка, який позаторік до каплички доліпив велику церкву, цьогоріч навпроти поставив добротну дерев’яну хату (жити?) і всупереч всім нормам копає на місці дзвіниці котлован 1,5 м глибини і мінімум 5х5 метрів у плані. Басейн буде?"

Нагадаємо, торік під час святкувань Святої Троїці від імені Церкви Високопреосвященний Феодор висловив подяку та вручив відзнаки людям, які долучилися до зведення Свято-Троїцького храму - меценатові Сергію Ратушняку, а також Володимиру Химинцю, Василю Готрі та Олександру Черняку.

Ужгород.net

 

 

 

14 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів