Чи знайшла нова влада Ужгорода заміну «витворам паркового мистецтва»?

Ще на початку року ми згадували про те, як півстолітній ужгородський Боздоський парк демонструє всім відвідувачам «надсучасні цивілізовані» лавиці і не тільки. Чи змінилося щось відтоді, чи нова влада знайшла заміну «витворам паркового мистецтва», вивчав кореспондент Ужгород.net.

 

Величезні весняні калюжі на бездоріжжі причаїлися і чатують вночі на тих, хто про них не відає. На фоні прекрасних «ландшафтних» паркових заростей чудово «дивляться» змодернізовані молодим поколінням колоритні лавиці та купа сміття, хоча смітники поруч.

У центрі цього «європейського господарника» у 50 гектарів збудована православна церква, куди ходять молитися ужгородські прихожани. Кореспондента Ужгород.net вразив вигляд лавиці ще радянського пережитку, на яку, схоже ченцям до «лампочки». Це при тому, що вона всього-на-всього у кількох метрах від храму і сюди часто навідуються молоді мами з візочками. Вони змушені обходити понівечену лавицю, бо присісти на неї неможливо. Хоча на території церкви передбачені нові зручні лавиці, але вони лише для своїх вірян. Будматеріалу на майданчику церкви достатньо, аби півпарку обставити новими лавицями. Але у духівництва, схоже, чисто егоїстичний підхід – «моя хата з краю, нічого не знаю». Що вже казати за керівництво Боздоського парку та Ужгородської мерії, які б мали опікуватися місцем громадського відпочинку та розваг, навести нарешті тут лад.

Як часто сюди навідуються інспектори природоохоронної, екологічної та муніципальної служб, представники прокуратури – теж очевидно...

Для «галочки» у центрі парку розміщена дешева реклама, яка гласить: «Отримайте моральне задоволення від краси, залишіть місце свого відпочинку кращим, ніж ви його застали». Не знаю, як задоволення від краси, а от невдоволення від побаченого - точно гарантовано.

Нагадаємо, міська влада Ужгорода гарно відзвітувалася, що у 2013 році прозоро «благоустроїла» місто на 8 мільйонів гривень, в тому числі - на території Боздоського парку встановили нові невидимі нам лавиці.

Нині у мерії керує нова влада, з якої, як показують реалії, ужгородцям як з козла – молока. Очевидно те, що нині парк так і не повернув собі колишню славу місця громадського відпочинку та розваг.

Кореспондент Ужгород.net пропонує кожному наглядно переконатися у впроваджених «новітніх технологій» нинішньої цивілізації на прикладі Боздоського парку.

Ужгород.net

I

 

13 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів