Лебедине тріо оселилося на Ужі

Для гарних і незабутніх вражень від цих вихідних днів, Ужгород.net пропонує мешканцям та гостям міста відвідати набережну Незалежності та насолодитися лебединою красою...

 

Кожному з нас знайома оспівана в піснях і возвеличена в художніх творах вражаюча лебедина неймовірна вірність. Ці птахи разом народжують дітей, потім ростять їх, живуть разом, і вмирають разом...

Чомусь три красені не стали витрачати сил на виснажливі перельоти щоосені до делеких теплих країв. Вздовж набережної Незалежності, на річці Уж не, як зазвичай, сніжно-білі, а брунатно-коричневі лебеді вочевидь серйозно вирішили перезимувати. Мабуть тому, що річка повністю не замерзає, то є чим поживитися та граціозно поплавати.
Незвичайні за кольором оперення ці птахи досить жваві та щасливі. Подивитися на їх витончені постави, важкуваті злети та приводнення, а особливо покормити, приходять допитливі ужгородці та гості міста.
Кожному з нас знайома оспівана в піснях і возвеличена в художніх творах вражаюча лебедина неймовірна вірність. Ці птахи разом народжують дітей, потім ростять їх, живуть разом, і вмирають разом. Досі не зафіксовано, щоб хтось з них, втративши свою пару, міг довго прожити на білому світі сам. Не витримує душевних мук лебедине серце, і зупиняється.
Будемо сподіватися, що несподівано не вдарять морози, бо тоді засклепить навкруги на сотні метрів річки льодом. Тоді у крижаній купелі наші три красені на довго не затримаються.
А так хочеться довго споглядати на ці унікальні творіння природи…

Ужгород.net

 

15 грудня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів